020-2614758 Account Wijnmandje

Ca’Tullio

Wijnhuis Ca'Tullio ligt in Friuli, in het uiterste noordoosten van Italië. Dit gebied staat bekend om zijn verfijnde witte wijnen, vaak gemaakt van zeer lokale druivensoorten zoals de witte Ribolla gialla. Hier maakt men moderne, elegante wijnen met authentieke charme en het karakter van de streek.
Prijs
Wijnen per streek
Druif
Ribolla Gialla (1)
Jaar

Azienda Agricola Ca’Tullio

Wijnhuis Ca’Tullio ligt in Friuli, het uiterste noordoosten van Italië. Dit gebied staat bekend om zijn verfijnde en elegante wijnen, vaak gemaakt van zeer lokale druivensoorten zoals de witte ribolla gialla. De regio ligt tussen de Julische Alpen, een machtig bergmassief, en de oevers van de Adriatische Zee.

De familie Tullio heeft het wijngoed in 1928 overgenomen en sindsdien flink geïnvesteerd. Met moderne technieken en renovatie van de oude kelders heeft het wijnhuis een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Men maakt moderne, elegante wijnen met authentieke charme en het karakter van de streek.

De wijngaarden van Ca’Tullio liggen in de DOP’s Friuli Aquileia en Friuli Colli Orientali. Het grootste deel van de wijngaarden ligt in het zuiden, vlakbij de Adriatische kust.

Ca'Tullio Vini Friuli