Canoso

Canoso is een familiebedrijf midden in het Soave Classico gebied. De Soave-wijnen behoren tot de klassieke witte wijnen uit Italië. Hoe ouder de wijnranken, hoe meer mineralen de druiven opnemen uit de vulkanische grond. De ranken van Canoso zijn ruim 35 jaar oud. Dit is absoluut een klassieke klasse Soave, we kunnen niet anders zeggen.

Prijs
Wijnen per streek
Veneto (1)
Soave (1)
Druif
Garganega (1)
Jaar

Canoso Soave Classico

Canoso is een familiebedrijf dat zich toelegt op het produceren van ambitieuze wijnen. Het wijngoed bevindt zich in het gebied van “Soave Classico”, waar de vulkanische oorsprong duidelijke tot uiting komt. Dertig miljoen jaar geleden heeft de ontploffing van de Calvarina-vulkaan, die nog steeds herkenbaar is in de zwarte kleur van compacte en rotsachtige bodems, deze hellingen gevormd die vandaag bedekt zijn met wijngaarden. De verweerde vulkanische grond geeft een speciale toets die de betere Soave wijnen zo speciaal maken.

De Soave-wijnen behoren tot de klassieke witte wijnen uit Italië. Hoe ouder de wijnranken, hoe meer mineralen de druiven opnemen uit de vulkanische grond. De ranken van Canoso zijn ruim 35 jaar oud. Dat karakter proef je terug in de Canoso Fonte Soave Classico DOC. Het is een frisse witte wijn met mooie zuren en de nodige mineralen. Lekker om jong te drinken, maar een paar jaar bewaren is nog beter.

Canoso bezit vandaag 10 hectare wijngaarden in de Soave Classico-gebied, waarvan er één wordt erkend als “Cru”: Cà del Vento, met een productie van 70.000 flessen.