Cantine Vallebelbo

Bij Cantine Vallebelbo begint het wijnmaak proces met het grootste respect voor territorium, natuur, biodiversiteit, milieu en ecosysteem, en gaat dan verder met het constant en continu zoeken naar de hoogst mogelijke kwaliteit. De kern van elke activiteit zijn de innovatieve kelders, een uiterst functionele structuur uitgerust met de modernste en state-of-the-art oenologische technologieën. Het resultaat is een reeks aan prachtige wijnen uniek voor deze streek.

Wijnen per streek
Druif
Jaar

It seems we can't find what you're looking for.

De Cantine Vallebelbo Sca is een samenwerking tussen 160 wijnboeren. Zij plukken de druiven en vergisten ze. 500 Hectare kostbare wijngaarden in het hart van de Langhe, op de heuvels rond Santo Stefano Belbo staan tot hun beschikking voor deze productie.

Dit wijnbouwgebied is het belangrijkste gebied voor de productie van Moscato Bianco-druiven,. Hier komen hun 3 zoete en aromatische wijnen uit voort, die over de hele wereld beroemd zijn vanwege hun unieke karakter.  Asti DOCG, Moscato d Asti DOCG en hun nieuwste telg Asti Secco DOCG,

De bekwame verwerking en voortdurende verbetering van de teelttechnieken van de Nebbiolo-, Moscato- en Barbera-wijnstokken hebben geleid tot uitstekende resultaten. De constante en gepassioneerde toewijding van mensen bij Cantine Vallebelbo die al generaties lang wijngaarden cultiveren volgens tradities en landbouwkennis, staan garant voor topkwaliteit.

UNESCO heeft deze heuvels op de werelderfgoedlijst laten plaatsen. Naar onze mening volledig terecht. Een droom op aarde.

Cantine Vallebelbo