Kris winery

De KRIS-wijnmakers richten zich op kwaliteit, productiemethoden met een lage opbrengst en unieke beheersing van klassieke Alto-Adige-druiven, waardoor ze veel bijval hebben gekregen

Prijs
Wijnen per streek
Druif
Pinot Grigio (1)
Jaar

De geschiedenis van KRIS-wijnmakerij begon in de jaren 90 en sindsdien produceren ze hun  wijnen met energie en passie. Al bijna drie decennia exporteren ze deze wijnen met succes internationaal, vooral in de VS maar ook in andere belangrijke landen.

Zoals bij elk meesterwerk, kun je  KRIS wijnen pas echt waarderen door de oorsprong ervan begrijpen. Handgemaakt in Alto Adige met druiven uit de meest opwindende teeltregio’s van Italië, KRIS is een product van moderne technologie en traditioneel wijnmakend kunstenaarschap.

Genesteld in een van de meest noordelijke wijnregio’s van Italië, weerspiegelt de KRIS-wijnmakerij in de bergstad Montagna een unieke combinatie van Germaanse precisiegevoeligheid en Italiaanse ambachtelijke flair.

Het team van KRIS-wijnmakers heeft expertise en passie gecombineerd om een reeks eigentijdse expressies van klassieke cepagewijnen te ontwikkelen.

Het bedrijf  belichaamt dit idee met zijn elegante handgemaakte stijl, speelse persoonlijkheid en moderne Italiaanse interpretatie van klassieke variëteiten.

Ook de prachtig ontworpen labels van KRIS zijn doordrenkt van intriges. Ze zijn het werk van Riccardo Schweizer, een goede vriend van de eigenaar van de wijnmakerij, een inwoner van Noord-Italië en een van de beroemdste hedendaagse kunstenaars van Italië, die samen met wereldberoemde figuren als Pablo Picasso, Marc Chagall en andere briljante kubistische en impressionistische kunstenaars.

Sommigen zeggen dat de naam en het ontwerp zijn geïnspireerd op een van Schweizers liefdesbelangen; anderen geloven dat het een personificatie was van de schoonheid, het mysterie en de sensualiteit die inherent zijn aan wijn.

Kriswinery