020-2614758 Account Wijnmandje

Pinino

Vier vrienden verenigd door een passie voor wijnmaken. De Spaanse (sic) families Hernandez & Gamon combineren sinds 2003 traditie en innovatie om de elegante wijnen van Pinino te produceren – gemaakt voor de kunst van het verwennen. Het merk Pinino weerspiegelt de renaissance van de wijnmakerij: het historische embleem harmonieert met de frisse branding, evenals de eigentijdse elegantie van de nieuwe Brunello wijnen met de lange geschiedenis van het terroir.
Prijs
Wijnen per streek
Toscana (Toscane) (1)
Druif
Sangiovese (1)
Jaar

Enig resultaat

“Pinino” is de historische naam van de wijnmakerij die in 1874 werd opgericht en als een van de eerste bedrijven werd ingeschreven bij Consorzio del Vino Brunello. Pinino is een wijnproducent, gevestigd in Toscane, in het dorp Montalcino. Ze produceren Brunello di Montalcino, gemaakt met 100% Sangiovese-druivensoort. Het is een moderne wijnmakerij, met een accent op schone, traditionele wijnbereiding.

Het bedrijf heeft in 2003 een nieuwe start gemaakt door de overname van  Max Hernandez en Andrea Gamon, beiden juist afkomstig uit het Spaanse wijngebied Toro! Hier geen locals dus en oude traditie maar een nieuw elan. Met de visie om eersteklas wijnen te produceren, voortgekomen uit een gemeenschappelijke passie.

De filosofie van het wijndomein is gebaseerd op drie pijlers: Ten eerste moet de wijngaard van de meest selectieve en hoogste kwaliteit zijn, in de voorhoede van de wijnproductie. De oude tradities van Montalcino moeten worden gecombineerd met een kelder die het mogelijk maakt om het karakter van de druiven tot op de fles te behouden. En tot slot moet Pinino zich door moderne marketing op internationaal niveau positioneren.

De Brunello, Brunello Riserva, Vigna Pinino en Rosso di Montalcino zijn de vlaggenschipwijnen van het landgoed die de kwaliteit van de wijnbereiding van Pinino belichamen. Het resultaat van een zeer strenge selectie en rijping in grote, klassieke vaten van Slavonisch eiken gedurende ten minste 24 maanden voor de Brunello, toont de wijn een ongelooflijke structuur, elegantie en een grote levensduur.

Pinino