Rocca di Castagnoli

Gelegen in het Gaiole-district, met uitgestrekte wijngaarden in het Castellina-district van de Chianti Classico. Rocca di Castagnoli is misschien wel het grootste landgoed van de Classico. De meest vooraanstaande voorbeelden van Chianti Classico komen van dit Estate vandaan. Dit landgoed vertegenwoordigt de zeldzame zoektocht naar klassieke, door pittige Sangiovese zuren gedreven Chianti Classico van hoger gelegen wijngaarden. Tegelijkertijd plukt men de druiven super rijp! De referentie voor top Chianti’s.
Speciaal
Wijnen per streek
Show more Show less
Druif
Jaar
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

Rocca di Castagnoli ligt in Chianti Classico, net ten zuiden van Gaiole. De Rocca zelf is de toren die het hoogste punt van het gehucht Castagnoli markeert. In de middeleeuwen werd hier al wijn gemaakt. Het is een enorm landgoed van 850 hectare waarvan ongeveer 100 beplant zijn met druivenstokken.

De eigenaar van Rocca di Castagnoli, Calogero Calì, verdiende zijn geld in de advocatuur in Milaan. Sinds 1981 is hij eigenaar van het wijnhuis en heeft een professioneel team van wijnmakers en druiventelers. Er worden hier  elegante wijnen geproduceerd. De wijnen staan erom bekend dat ze zeer puur Sangiovese fruit combineren met een nadruk op terroir en dat ze goed kunnen ouderen. Daarom worden de wijnen hier vaak een jaar later uitgebracht dan bij de meeste andere domeinen.