020-2614758 Account Wijnmandje

Villa Cavarena

Allegrini, opgericht in 1854, is een van de meest gerenommeerde wijnhuizen ter wereld en eigenaar van Villa Cavarena. Villa Cavarena heeft de cultuur van wijnstokken en wijn gedurende zes generaties doorgegeven, waardoor ze traditie en innovatie harmonieus kunnen combineren om Veneto-wijnen van onwrikbare en onderscheidende kwaliteit te creëren.
Prijs
Wijnen per streek
Veneto (1)
Druif
Corvina (1)
Jaar

De familie Allegrini is een referentie van groot prestige binnen het panorama van Valpolicella. Het is dankzij de visionaire aard van mensen zoals Giovanni Allegrini dat het district wereldwijd zo’n enorme erkenning heeft gekregen. Tegenwoordig is het roer van het bedrijf, dat eromheen een geconsolideerde groep wijnhuizen in verschillende Italiaanse wijngebieden verzamelt, in handen van de goede Franco, geflankeerd door zijn zus Marilisa. Villa Cavarena is een van hun sub merken.

De wijngaarden van La Grola en de Poja – twee echte cru monopolen – beschrijven goed de ernst van het bedrijf en de strengheid in het agronomisch beheer. De terrasvormige wijngaard Villa Cavarena ,welke daarbij hoort, is prachtig, het resultaat van een project voor het herstel van een verlaten gebied. Op technisch gebied heeft het pand zich gefocust op het experimenteren met nieuwe grenzen ten dienste van duurzaamheid. La Grola is een beroemde heuvel in het Valpolicella Classico-gebied dat bekend staat om het verbouwen van de beste Corvina, de Allegrini’s verwijzen naar zijn “krachtige” bodem, bij uitstek geschikt voor de rode variëteiten die gestructureerde wijnen produceren met diepte, concentratie en balans.

De Villa Cavarena wijnen vertegenwoordigen de geschiedenis en en de charme van een gebied dat altijd al geschikt was voor de wijnbouw. Deze wijnen zijn gericht op het behoud en het respecteren van de unieke geuren en smaken van de vruchten uit deze streek.

Vooral de wijnen  van de La Grola wijngaard hebben een grote schare fans in Amsterdam. Er zijn zelfs Ajax fans die deze wijnen drinken als bijgeloof om de club te laten winnen… rare jongens die Amsterdammers…

Villa Cavarena