Cannonau

Op Sardinië is het druivenras Cannonau het meest aangeplant. Van de Cannonau wordt rode wijn gemaakt.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Cannonau druif

Op Sardinië is het druivenras Cannonau het meest aangeplant. Van de Cannonau wordt rode wijn gemaakt. Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Cannonau geen autoschtone druivenras. Het is niets anders dan de Franse grenache en de Spaanse garnacha.

De Cannonau-druif is populair omdat het sappige, fruitige wijnen oplevert met een aangename kruidigheid in de geur. Soms kunnen wijnen van de Cannonau-druif een scherp alcoholsmaakje hebben in de afdronk. Ook wij houden daar niet van, het kan soms een beetje spirius-achtig ruiken. De wijnen van deze druivensoort op Casa del Vino Amsterdam hebben we hierop geselecteerd dat ze dit niet hebben.