020-2614758 Account Wijnmandje

Kerstwijnen

De lekkerste Italiaanse Kerstwijnen voor bij het kerstdiner

Kerst is de tijd van samenzijn, aandacht geven aan je naasten en gezelligheid. Een van de hoogtepunten is natuurlijk het kerstdiner met daarbij goedgekozen smakelijke Kerstwijnen.

Wij hebben voor jou een mooie selectie met Italiaanse wijnen gemaakt die heel goed passen bij tal van gerechten. Verfijnde witte wijnen als aperitief of als begeleider van een licht voorgerecht. Voor het hoofdgerecht hebben we een top 10 met de lekkerste rode wijnen gemaakt, maar eigenlijk zijn het allemaal geweldige succesnummers! En wil je het Kerstdiner geheel in stijl afsluiten, schenk dan een dessertwijn om lekker te kunnen natafelen onder het genot van een heerlijke zachte en zoete dessertwijn.

Per wijn hebben we ook nog enkele menusuggesties gegeven. Door deze suggesties ben je zeker van een geslaagde wijn-spijs combinatie en krijg je gegarandeerd een onvergetelijk kerstdiner!

Top 10 witte kerstwijnen

Start je kerstdiner het een verfijnde witte wijn of een plezierige mousserende wijn zoals de Prosecco van Ai Galli of bijvoorbeeld een de uitstekende Pinot Grigio van Elena Walch. Erg goed te combineren met gevulde salades, groente quiches en gegrilde vis.

Top 10 rode kerstwijnen

Rode wijnen vormen meestal de begeleider van het hoofdgerecht. Ze combineren erg goed met vleesgerechten en tillen de hele maaltijd naar een hoger niveau. Rode wijnen worden zachter en toegankelijker als je ze in combinatie met vlees drinkt. Bekijk wat je wilt gaan eten en kies er de beste rode wijn bij.

Top 5 dessertwijnen

Wil je echt voor de volle 100% er een geslaagd diner van maken, dan kan een dessert wijn zeker niet ontbreken! Wil je vers fruit als dessert, doe er dan de friszure en licht alcoholische Moscato d’Asti. Of doe zoals de Italianen en sluit je diner als met goede Vin Santo en Cantuccino koekjes. De heilige graal onder de Italiaanse dessert wijnen is wel de Baglio di Pianetto Ra’is Moscato. Deze Siciliaanse dessertwijn is een heerlijke afsluiter van een goed (Italiaans) diner dat jou en je gasten zeker kunnen waarderen!