020-2614758 Account Wijnmandje

Kerstwijnen

De lekkerste Italiaanse Kerstwijnen voor bij het kerstdiner

Kerst is de tijd van samenzijn, aandacht geven aan je naasten en gezelligheid. Een van de hoogtepunten is natuurlijk het kerstdiner met daarbij goedgekozen smakelijke Kerstwijnen.

Wij hebben voor jou een mooie selectie met Italiaanse wijnen gemaakt die heel goed passen bij tal van gerechten. Vrolijk mousserende wijnen als feestelijk aperitief en verfijnde witte wijnen als begeleider voor bij een licht voorgerecht. Voor de hoofdschotel hebben we alvast een top 10 met de lekkerste rode wijnen gemaakt, dat maakt het extra makkelijk! En wil je het Kerstdiner geheel in stijl afsluiten, schenk dan een een heerlijke zachte en zoete dessertwijn. Heerlijk voor bij het grand dessert of een kaasplateau. 

Per wijn hebben we ook nog enkele menusuggesties gegeven. Door deze suggesties ben je zeker van een geslaagde wijn-spijs combinatie en krijg je gegarandeerd een onvergetelijk kerstdiner! Rustig uitzoeken op de bank eenvoudig besteld , veilig en ruim op tijd alles in huis.  En vooral géén gesleep met flessen! 

Top 10 witte kerstwijnen

Start je kerstdiner het een verfijnde witte wijn. Elegant, fruitig of juist houtgerijpt en vol . Hier een mooie selectie van onze speciale kerstwijnen. Bij elke gedetailleerde wijnbeschrijving vindt u een mooie menusuggestie. Zo wordt de keuze extra makkelijk! 

Top 10 rode kerstwijnen

Rode wijnen vormen meestal de begeleider van het hoofdgerecht. Ze combineren erg goed met vleesgerechten en tillen de hele maaltijd naar een hoger niveau. Rode wijnen worden zachter en toegankelijker als je ze in combinatie met vlees drinkt. Bekijk wat je wilt gaan eten en kies er de beste rode wijn bij.

Top 10 dessertwijnen

Wil je echt voor de volle 100% er een geslaagd diner van maken, dan kan een mooie afsluiting met een dessertwijn zeker niet ontbreken! Wil je vers fruit als dessert, doe er dan de friszure en licht alcoholische Moscato d’Asti. Of doe zoals de Italianen en sluit je diner als met goede Vin Santo en Cantuccino koekjes. Of misschien juist weer eens de good old Marsala erbij? De heilige graal onder de Italiaanse dessert wijnen is wel de Baglio di Pianetto Ra’is Moscato. Deze Siciliaanse dessertwijn is een heerlijke afsluiter van een goed (Italiaans) diner dat jou en je gasten zeker kunnen waarderen!

Top 10 mousserende wijnen

Met kerst is het feest en daar moet op getoast worden! Met deze kwalitatief hoogwaardige Bollicini (zoals de Italianen zeggen) komt de stemming er direct goed in! Mooi strak en droog? Kies dan voor Franciacorta. Wat fruitiger? Dan Misschien een rosé Prosecco. Of toch Ferrari? Italiaanser kan het niet.