Vigneti Zabu is een Farnese Vini-wijnmakerij in Sambuca di Sicilia op Sicilië, Italië. Onaangetast door fabrieken en rijk aan oude wijngaarden, is Sambuca di Sicilia een land van generaties wijnboeren. Met heldere luchten en het kristalheldere water van het meer van Arancio, is het gemakkelijk in te zien waarom wijnmakerijen hier in de omgeving werken om het natuurlijke land te behouden en vervuiling te voorkomen.

De druivensoort, Nero d’Avola, vertaalt zich rechtstreeks naar ‘Black of Avola’, een verwijzing naar de kenmerkende donkere kleur van de druif. Tijdens de middeleeuwen werd Nero d’Avola gebruikt om kleur en body te geven aan wijnen in Italië; Tegenwoordig wordt het echter gebruikt voor wijnen van een enkele variëteit, vol van body en smaak. De druif werd ooit veel verhandeld aan de kust van het eiland, in de havenstad Avola, vandaar de oorsprong van de naam. De bedwelmende geuren en aroma’s van Zabù-wijnen komen hier vandaan, uit de oude Sambuca “Zabot”, uit de provincie Agrigento, met zijn legendarische Vallei van de Tempels en de echo van klassieke beschavingen. Mythische wijnen uit het Land van mythen.

We willen – concludeert de oprichter van Farnese Vini – steeds belangrijker worden en onszelf emanciperen van het dogma van een bedrijf in Zuid-Italië (waar het de merken Vini Fantini, Vesevo, Vigneti del Vulture en Cantine Cellaro en Vigneti Zabu controleert, onder andere in regio’s zoals zoals Campanië, Apulië, Basilicata en Sicilië), waaraan we trots gehecht blijven “.