Azienda Agricola Col di Bacche

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.
Azienda Agricola Col di Bacche

Lieve mooi kleine wijnproducent met het hart op de juiste plek .

De naam van het bedrijf Col di Bacche (Bacche betekent Bessen in het Ítaliaans)  is geïnspireerd op het oorspronkelijke uiterlijk van de heuvel waarop de wijngaarden vandaag de dag staan, in feite, voordat de wijnstokken werden geplant, was deze heuvel bezaaid met braamstruiken en mirte struiken, planten die rijk zijn aan rode bessen.

De wijnmakerij Col di Bacche van Franca Buzzegoli en Alberto Carnasciali werd, eigenlijk pas recentelijk,  opgericht in 1998 in Cupi – gemeente Magliano in Toscana – in het hart van de DOCG Morellino di Scansano, een benaming met op Sangiovese druiven gebaseerde wijnen. Col di Bacche heeft gekozen voor de weg van het creëren van hoogwaardige wijnen in een milieuvriendelijke omgeving , waarbij de “power en tegelijkertijd de fraîcheur”van de wijnen de overheersende eigenschap zijn.

Het bedrijf strekt zich uit over ongeveer 13 hectare op een heuvel op het zuiden, zuidwesten, aan de rand van het natuurpark Maremma. De wijngaarden zijn gelegen op de heuvels met een prachtig uitzicht op het natuurpark Maremma, op een hoogte variërend tussen 150 en 250 meter boven zeeniveau met expositie op het zuiden en zuidwesten.  De bodems zijn van kalksteen, voornamelijk zanderig. De wijngaarden liggen op een hoogte variërend van 150 m. tot 260 m. boven zeeniveau met een plantdichtheid van ongeveer 5.300 planten per hectare. Elke fase van verwerking in de wijngaarden wordt handmatig uitgevoerd, waarbij wordt geprobeerd maximale waarde te geven aan de kenmerken van de wijnstokken en het terroir van dit deel van de Maremma. De wijnen worden daar ook gebotteld.

De bedrijfskeuzes zijn vanaf het begin gebaseerd op de realisatie van Morellino di Scansano, gezien het feit dat het bedrijf is gevestigd in een van de meest geschikte gebieden voor de productie van Morellino, met meer dan 8 ha wijngaarden, terwijl het in het resterende deel ze zijn Merlot en Cabernet Sauvignon, Syrah en Vermentino aangeplant voor de productie van IGT Toscaanse Maremma.

De oogst gebeurt volledig met de hand met respect voor de rijpingstijden van de verschillende kwaliteiten van de druiven die in het bedrijf aanwezig zijn. In de kelder worden de op deze manier geselecteerde druiven gevinifieerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De rijping van de meest prestigieuze wijnen vindt plaats in Franse eikenhouten barriques en Toscaanse eikenhouten vaten, gevolgd door ongeveer zes maanden flesrijping.