Eisacktaler Kellerei Cantina Valle Isarco

Eisacktaler Kellerei is een wijncoöperatie uit Alto Adige gespecialiseerd in witte wijnen. Dankzij het ideale klimaat, druiven van hoge kwaliteit en moderne verwerkingstechnieken behoren de witte wijnen uit de Cantina Valle Isarco nu tot de top uit Alto Adige.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Eisacktaler Kellerei Cantina Valle Isarco

Eisacktaler Kellerei is een wijncoöperatie uit Alto Adige met 115 aangesloten wijnboeren. Ze zijn gespecialiseerd in witte wijnen. Daarvoor bevinden ze zich ook in het perfecte gebied. Dankzij het ideale klimaat in Valle Isarco, druiven van hoge kwaliteit en moderne verwerkingstechnieken behoren de witte wijnen uit de Cantina Valle Isarco nu tot de top uit Alto Adige. In de smaak en geur spelen twee belangrijke kenmerken de boventoon: elegantie en het karakter van de streek. Kwaliteit zonder compromissen!

Eisacktaler Kellerei is opgericht in 1961. De wijngaarden liggen tussen de 250 en de 950 meter. In totaal maakt de coöperatie zo’n 800.000 flessen wijn per jaar. Het Eisacktal bestaat uit vier verschillende delen met verschillende hoogtes en bodemsamenstelling.

  • Het hoge deel van het dal bij de Oostenrijkse grens is vanwege de bodem met graniet geschikt voor de druiven Müller-Thurgau en Riesling.
  • In het zuiden bestaat de bodem uit Klausoniet, een keihard gesteente. Hier wordt Pinot Grigio en Gewurtztraminer verbouwd.
  • Aan het begin van het dal bestaat de bodem voornamelijk uit vulkanisch gesteente. Uitermate geschikt voor Sauvignon, Chardonnay en Weissburgunder.
  • De laagste delen van het dal worden gebruikt voor wat rode wijn.