Feudo principi di butera

Feudo Principi di Butera ligt in het Riesi D.O.C. gebied, in de provincie Caltanissetta, in het hart van Sicilië, dat tegenwoordig wordt erkend als een van de betere wijnregio’s van Italië, vooral dankzijde uitstekende rode wijnen van hoge kwaliteit. Feudo Principi di Butera is hier een uitstekende exponent hiervan.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.
Feudo principe di butera

Feudo Principi di Butera is een eeuwenoud landgoed, dat ooit in het bezit was van adellijke families. Prins Ambrogio Amforto woonde er al in de 16e eeuw.. Feudo ofwel heerlijkheid herinnert aan de jaren geleden dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht was.

Recent kocht en restaureerde de familie Zonin het landgoed in 1997.  Zeker na een gedegen onderzoek te hebben gedaan naar de beste gebieden voor de aanplant van Nero d’Avola-druiven. De invloed van de zee, de optimale ligging en de overvloed aan zonlicht. Gecombineerd met de rijke bodem en het heuvelachtige terrein zijn dit deale omstandigheden. Feudo Principi di Butera is een prachtige parel. Dankzij haar schoonheid, intensiteit en rust. De kleuren zijn magisch, van de smaragdgroen van de wijngaarden tot het kobalt van de nabijgelegen zee. Dit kleine maar belangrijke stuk wijnstokken, in het hart van Sicilië en in het midden van de Middellandse Zee, is een gebied dat gezegend is. Gezegend voor degenen die wijn maken en die er wonen.

Het landgoed ligt op het oude land van het Deliella Fief. Een ideale habitat voor zowel witte als rode druiven. Tegenwoordig zet Principi di Butera zich in om de kwaliteiten van dit unieke gebied, rijk aan zonneschijn en geuren, te benadrukken door wijnen van wereldklasse te produceren. Zij drukken de ziel, kracht, menselijkheid en eeuwenoude geschiedenis van Sicilië uit.  De wijngaarden van Principi di Butera profiteren van benijdenswaardige bodem- en klimatologische omstandigheden. De perfecte rijping van de druiven wordt bevorderd door een heel bijzonder terroir, door het hete, droge klimaat, door de zeebries die een positieve invloed heeft op de wijngaarden en, ten slotte, door het sterke, warme licht dat typisch is voor van het westelijke deel van het eiland.