Tenuta Monteti

Een door een familie gerunde wijnmakerij in de buurt van Capalbio, het prachtige landschap van de wijngaard van Monteti is het klassieke Toscane van met wijnranken omzoomde velden. De familie nam in 1998 een braakliggend weiland en veranderde het in een prachtige wijngaard. De vlaggenschipwijn en de wijngaard zelf zijn genoemd naar de heuvel die het beschermt tegen directe wind uit de Middellandse Zee. Ze gebruiken Franse variëteiten zoals Petit Verdot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon om opmerkelijke wijnen te creëren. Bezoek en bezichtig de faciliteit terwijl u in Capalbio bent of koop ze gewoon makkelijk bij CasadelVino.nl
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.
Tenuta Monteti

De geschiedenis van Tenuta Monteti begint in 1998, wanneer Gemma en Paolo Baratta, na jaren van onderzoek, deze hoek van Toscane in de lagere Maremma vinden een kleine vallei, 15 km van de zee en op een hoogte van 145 meter , en worden de velden beschermd door de heuvel Monteti waaraan het bedrijf zijn naam ontleent.

De uitdaging was groot: er was niets, weilanden en een vervallen huis, en het gebied was toen nog onontgonnen, zeker vanuit het oogpunt van hoogwaardige wijnproductie. Maar Gemma en Paolo, bevestigd door Carlo Ferrini, consultant vanaf het begin, realiseerden zich het buitengewone potentieel om wijnen te produceren die persoonlijkheid en elegantie kunnen combineren.

Helemaal opnieuw kunnen beginnen, zonder een lokale traditie of het kader van een DOC, betekende de vrijheid om naar de bodem en het klimaat te luisteren en de variëteiten te planten die het beste zouden reageren en hun expressie zouden vinden. Men koos voor de Franse druivenrassen Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Alicante Bouschet, die al snel een zeer persoonlijke uitdrukking vonden in deze mediterrane en archaïsche heuvels.

Monteti en Caburnio zijn beide Igt Toscana-denominaties van Tenuta Monteti om de eigenschappen van de bodem beter te ondersteunen. Hoewel ze een soortgelijk stilistisch concept delen, verschillen ze van elkaar in samenstelling en rijping.
Elke vintage die van beide wijnen wordt geproduceerd, heeft tot doel het meeste uit de echte trend van het klimaat en de natuur te halen. Elke oogst  is dan ook een verhaal op zich.