Geografico

Een zeer begaafd wijnmakersteam van Geografico is verantwoordelijk voor de wijn productie. De kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

Geografica

In de sublieme omgeving van de heuvels van de Chianti Classico bundelden in 1961 zeventien boeren hun krachten en kennis met als doel het rijke wijnerfgoed van de regio te versterken. Zo begon de lange reis van de “Agricoltori del Chianti Geografico”, bestemd om de geschiedenis van de Toscaanse wijn te schrijven.

Dat van de Chianti Geografico is een oud verhaal met diepe wortels in het land. Het begon allemaal in 1961, tegen de achtergrond van de prachtige heuvels van de Chianti Classico, toen zeventien vooruitziende boeren besloten hun krachten te bundelen ter verdediging van het immense Toscaanse wijnerfgoed. Zo werd de coöperatie van de “Agricoltori del Chianti Geografico” geboren, die zelfs uit de naam de sterke band met Radda, Castellina en Gaiole, de landen van de Chianti Classico, onderstreepte.

Dankzij een innovatieve aanpak, samengevat in de “Geografische Methode”, boekte de coöperatie successen in lijn, waardoor de lokale economie nieuw leven werd ingeblazen. Een paar jaar na de oprichting begon “Agricoltori del Chianti Geografico” de aandacht te trekken van andere lokale wijnmakers die zich bij de zaak aansloten. De omzet groeide zo snel dat het in 1970 noodzakelijk was om een ​​nieuwe wijnmakerij te bouwen in Gaiole in Chianti, in 1989 gevolgd door de wijnmakerij in San Gimignano. Aan het einde van het millennium vertegenwoordigde de coöperatie een van de meest solide realiteiten in Chianti, met een commercieel netwerk dat alle uithoeken van de wereld bereikte.

Na een onstuitbare mars verscheen de coöperatie in de jaren 2000 met hernieuwde energie en passie. De onzekerheid die de markten in die jaren verlamde, deed echter zijn gewicht voelen. Om de coöperatie te ondersteunen, op het donkerste moment van haar geschiedenis, arriveerde de familie Piccini, nam eerst het management over en verwierf het vervolgens definitief in 2018.

“We zijn erg trots op de overname van Geografico”, verklaart Mario Piccini, eigenaar van de Piccini 1882-groep “Het was een geweldige operatie waarmee we niet alleen het gerenommeerde merk Geografico konden redden, maar ook en vooral het bedrijf met medewerkers en leveranciers”. Zich bewust van het absolute prestige van Geografico, deed de familie Piccini onmiddellijk haar best om de productiefilosofie die de coöperatie bezielde onveranderd te handhaven, met respect voor haar erfenis en constante inzet om het gebied en haar boeren te verbeteren.

In navolging van het pad dat is uitgestippeld door een tienjarige traditie, stelt “Agricoltori del Chianti Geografico” wijnen voor die de ware essentie van de Chianti behouden en door elke slok de authenticiteit van deze heuvels vertellen. De trots van Geografico is de Contessa di Radda-lijn, een prestigieuze verheerlijking van Toscaanse wijn. De flessen vieren het oude verleden van het gebied en tonen op het etiket het gezicht van de adellijke middeleeuwse dame Willa van Toscane, die meer dan een millennium geleden in het Chianti-gebied woonde. Met zijn sublieme aroma’s is Contessa di Radda een teder liefdesgedicht gewijd aan ons verleden en aan de schoonheid die ons al eeuwen omringt.