Giacomo Bologna Braida

Vandaag de dag gaat het streven naar de ultieme Barbera verder met Giacomo’s zoon en dochter, derde generatie wijnmakers, aan het roer. Dochter Rafaella beheert de wijnmakerij en Zoonlief Giuseppe beheert de teelt en productie. Norbert, de man van Rafaela, beheert de exportmarkt en Cristina, de vrouw van Giuseppe, doet de administratie. Braida is een echte familie operatie die veel belang hecht aan milieu, traditie en passie, wat resulteert in wijnen van zeer hoge kwaliteit. Benchmark voor goede Barbera!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

Giacomo Bologna

De Giacomo Bologna Braida -wijnmakerij is een prachtig voorbeeld van passie en toewijding. Dit doorgegeven over meerdere generaties, en een belangrijk onderdeel geworden van de Piemontese wijnhistorie. Dit belangrijke familiebedrijf opgericht in 1961 door Giacomo Bologna. Hij was een verlichte wijnmaker. Hij beheerde de geerfde wijngaard, en was gezegend met de bijnaam Braida. Tegelijkertijd een diepe passie voor de kunst van het wijn maken. Tegenwoordig is Giacomo over de hele wereld beschouwd als de vader van de moderne stijl van Barbera. Zijn kinderen, Giuseppe en Raffaella, zetten deze erfenis met trots en kennis voort.  Ze blijven beroemde, bekroonde en uitstekende wijnen produceren, die symbolen zijn van passie en professionaliteit.

Giacomo Bologna Braida is beroemd vanwege het herstellen van de beroemdheid van Barbera d’Asti-wijn. Tegelijktijd ook het ontdoen van zijn rustieke smaakbeeld en het transformeren in een prestigieuze rode wijn, waar wereldwijd veel vraag naar is. De grote uitdaging was om de kenmerken van het land en die van de wijnstok te verbeteren. Het gebruik van kleine Franse vaten hierbij was toen nog ongekend in Italië.  Het bleek al snel een briljant en zeer succesvol revolutionair idee. De lange rijping in barriques gaf aanleiding tot de twee legendarische labels van de wijnmakerij: “Bricco dell’Uccellone” en “Bricco della Bigotta”, twee echte maatstaven van de variëteit, samen met vele andere versies van  de Barbera druif die indruk maken met hun energie, balans en precisie en kwaliteit. Onder deze valt de sprankelende “Monella” op door zijn levendigheid, frisheid en populariteit.

Locatie

De wijngaarden van het landgoed strekken zich uit over 56 hectare in de buurt van Asti, met name in Rocchetta Tanaro, Castelnuovo Calcea, Costigliole d’Asti, Mango d’Alba en Trezzo Tinella. De prachtige wijngaarden zijn niet alleen de thuisbasis van Barbera-wijnstokken, maar ook van Moscato, Brachetto, Grignolino, Chardonnay en anderen. Het resultaat is een verzameling van een reeks moderne en zeer expressieve Braida-wijnen, versierd met zeer aantrekkelijke designerlabels en die, in hun diversiteit, een grote passie voor kwaliteit en uitmuntendheid tonen.