Terre da Vino

De Terre Da Vino filosofie is: “Wij zijn de kwaliteit van de kleine boerderij gecombineerd met de techniek en service van een grote onderneming.” Het uitzicht is adembenemend, uniek, niet alleen omdat de Langhe een van ‘s werelds meest gerenommeerde wijnbouwgebieden is, maar ook omdat hun eigen Cantine in Barolo het middelpunt is van een concentratie van wijnproductie die praktisch ongeëvenaard is in Italië. Terre Da Vino maakt wijnen die wereldwijd worden erkend alsook inheemse druivensoorten die alleen lokaal bekend zijn, maar de filosofie blijft hetzelfde: alleen wijnen uit Piemonte, alleen wijnen die DOC en DOCG zijn!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Terre da Vino

Terre Da Vino is een wijnmakerij omgeven door pittoreske wijngaarden, gelegen op het unieke grondgebied van de Langhe in Piemonte: een van de meest gerenommeerde wijnbouwgebieden ter wereld. Maar ook een bedrijf met meer dan 5.000 hectare wijngaarden, verbouwd door meer dan 2.500 kleine wijnmakers. Een indrukwekkende basis die een hoge kwaliteit productie mogelijk maakt.

De Langhe regio is een zeer rijk en vruchtbaar land. Naast het hebben betoverende landschappen,  Unesco-erfgoed te zijn, geweldige wijnen produceert en met gastronomie van hoge kwaliteit.

Een breed scala aan producten worden er bij Terra da Vino gemaakt, van over de hele wereld bekende tot nicheproducten, maar met één filosofie: alleen wijnen uit de Piemonte streek , alleen DOC- en DOCG-wijnen. Ons hoofdkantoor is de Cantina di Barolo, een symbool van een bedrijf in de pas met de tijd dat investeert in de toekomst, dat de passie voor een oud maar voortdurend evoluerend beroep uitdrukt.

Het is gevestigd in een zelf ontworpen gebouw dat gebouwd is in de vormen en materialen van de traditionele huizen van de Langhe. De bovenste verdieping van het gebouw wordt gebruikt als multifunctionele zaal voor congressen, vergaderingen, proeverijen en klantenbezoeken. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de heuvels van Langhe. De commerciële kantoren zijn gevestigd in de in 2010 gerealiseerde uitbreiding.

Het vlaggenschip van de kelders van Terre da Vino is de Barbera-raffinagezaal die meer dan 2.000 eikenhouten barriques kan bevatten, in een ruimte met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. De andere  Nebbioli kamer werd ingehuldigd in 2010 en is gewijd aan veroudering in grote vaten. Traditiegetrouw hebben deze vaten een optimale capaciteit voor langdurige veroudering, met name op Nebbiolo gebaseerde wijnen zoals Barolo.