Sangiovese
De typisch Italiaanse druif Sangiovese is de meest aangeplante druif van het land. Vooral in Toscane is de druif erg populair in de streken Chianti en Montalcino.
Resultaat 1–12 van de 55 resultaten wordt getoond
-
2018 Fontodi Flaccianello Della Pieve
2018 Fontodi Flaccianello Della Pieve - 2018
Chianti -
Antinori Pian del Vigne Rosso di Montalcino
Antinori Pian del Vigne Rosso di Montalcino - 2019, 2020
Montalcino -
Antinori Tignanello 2018
Antinori Tignanello 2018 - 2018
-
Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese
Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese - 2021
-
Cà dei Frati Ronchedone Vino Rosso
Cà dei Frati Ronchedone Vino Rosso - 2019
Lombardia - Lombardije -
Cà dei Frati Ronchedone Vino Rosso magnum (1,5 liter)
Cà dei Frati Ronchedone Vino Rosso magnum (1,5 liter) - 2019
Lombardia - Lombardije -
Cà dei Frati Rosa dei Frati DOCG
Cà dei Frati Rosa dei Frati DOCG - 2020
Lombardia - Lombardije -
Castello Banfi Toscana Cum Laude
Castello Banfi Toscana Cum Laude - 2017
-
Cielo e Terra 3 Passo Rosso – bio
Cielo e Terra 3 Passo Rosso - bio - 2020
-
Cielo Gran Maestro Appassimento rosso
Cielo Gran Maestro Appassimento rosso - 2020
-
Cielo Gran Passaia Rosso Toscano
Cielo Gran Passaia Rosso Toscano - 2019
-
Conte di Campiano Sangiovese del Conte IGT
Conte di Campiano Sangiovese del Conte IGT - 2020
De typisch Italiaanse druif Sangiovese is de meest aangeplante druif van het land. Vooral in Toscane is de druif erg populair in de streken Chianti en Montalcino. Het is de basis voor vele topwijnen. De druif is bekend met veel regionale namen in streken als bijvoorbeeld Montefalco Rosso, Morellino di Scansano, Rosso Conero en Vino Nobile di Montepulciano. In de streek Montalcino wordt een kloon verbouwd: de Sangiovese Grosso of Brunello.
Kenmerken van de Sangiovese
De smaak is erg afhankelijk van waar hij groeit. De wijn kan aan de strakke kant zijn door de zuurgraad en aanwezige tannines maar tegelijkertijd ook zacht door sappig, rijp fruit. Kenmerkend voor sangiovesewijn is de combinatie van zoete aroma’s van sappige, rijpe kers en het frisse, zure van rode bes. Ook kun je geroosterde tomaat, zoete balsamico, oregano en espresso herkennen. Dankzij de hoge zuurgraad past het goed bij gekruide gerechten en staat het zijn mannetje in combinatie met tomatensaus.
De letterlijke vertaling van Sangiovese is ‘het bloed van Jupiter’, de belangrijkste Romeinse god. Bij een jonge Sangiovesewijn is de kleur steenrood, maar zodra hij iets ouder wordt, komt er een warm-oranje rand. Je kunt deze wijn goed bewaren. De bewaartermijn varieert van 5 tot 25 jaar.

