Amarone della Valpolicella

Casa del Vino heeft fantastische wijn uit Amarone della Valpolicella. Het zijn wijnen die geopend worden tijdens bijzondere gebeurtenissen en vormen de belangrijkste wijn van een maaltijd. Kijk in het Casadelvino.nl assortiment welke Amarone della Valpolicella voor jou het beste past.
Speciaal
Biologische wijnen (2)
Hamersma (1)
Italiaanse topwijnen (15)
Vegan wijnen (1)
Wijnen per streek
Show more Show less
Druif
Jaar
Prijs

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Wat is Amarone wijn?

Amarone wijn is een wijn die gemaakt wordt door de druiven eerst iets te drogen, en dan pas het zeer zoete overgebleven sap te persen en te vergisten. Pas in de jaren ’50 ontdekten wijnmakers uit Valpolicella dat de natuurlijke gisten op hun ingedroogde druiven konden vergisten. De eerste Amarone zag het levenslicht!

Lange tijd maakten de wijnboeren uit Valpolicella enkel een licht en soms wat eenvoudige droge rode Amarone della Valpolicella alsook een zoete versie genaamd Recioto della Valpolicella.

Waar komt de Amarone wijn vandaan?

Amarone wijn komt uit de regio Valpolicella, dat in het noorden van Italië ligt. Deze heerlijke wijn wordt inmiddels gerekend tot een van de meest vooraanstaande wijnen uit Italië. Of misschien wel van de wereld.

Hoe smaakt Amarone wijn?

Amarone wijn heeft een rijke structuur, vol van smaak met veel donker fruit en heeft een bittertje in de finale. Het alcoholpercentage is met 15 tot 17% hoog te noemen en dat maakt de wijn ook krachtig. Een Amarone ervaar je als een droge wijn omdat er maar weinig restsuiker in zit. De wijn is een uitstekend begeleider van wildgerechten en stevige kazen. Schenk de wijn bij bijzondere gebeurtenissen en maaltijden met familie en vrienden. Ze zullen versteld staan van deze wijn. Probeer bijvoorbeeld eens een Zenato. U kan dan niet meer terug!

Goedkoop zijn deze wijnen echter niet. Om een goede Amarone te maken is een lange intensieve behandeling nodig. Het aantal flessen Amarone dat jaarlijks wordt gebotteld neemt snel toe, en daardoor staat Amarone niet in alle gevallen meer garant voor kwaliteit. Vaak zie je rond de Kerst periode goedkope wijnen te koop aangeboden, maar die kun je ècht veel beter laten staan. Een heel goed en prijsvriendelijk alternatief op een Amarone is een Ripasso, deze wordt gemaakt door de wijn opnieuw te laten gisten (ri-passo, opnieuw passeren) met de most van Amarone druiven. Een baby Amarone!

Amarone della Valpolicella 2018

Amarone della Valpolicella 2017

Amarone della Valpolicella 2016

Amarone della Valpolicella 2015