Ca’ del Bosco

Er zijn zoveel jaren verstreken sinds een onrustige – nee, rusteloze! –  jonge man  en een revolutionaire geest en bewogen door het verlangen om de wereld te verkennen, ervan overtuigd was dat het in dorpje Erbusco mogelijk zou zijn om een ​​volledige synthese te bereiken tussen Champagne, Bourgogne en Bordeaux. Jeugdige uitbundigheid? Overmoed? Niets van dit alles, want in de volgende decennia zouden de feiten Maurizio Zanella volledig gelijk stellen. Zijn Ca’ del Bosco is de moderne referentie van Franciacorta geworden. Niet alleen het voorbeeld van champagne, waardoor het aan deze kant van Brescia de Italiaanse referentie voor mousserende wijnen zou worden en ook in het buitenland zou gaan veroveren.  De naam Zanella (nu lid van de Santa Margherita-groep) blijft ongetwijfeld verbonden met de agronomische en oenologische innovaties die hij naar het grondgebied heeft overgebracht, te beginnen met de dichtheid van de plant of de zeer moderne keldertechnieken. We noemen hier bijvoorbeeld het selecteren en wassen van trossen, persen in afwezigheid van zuurstof of geen overpompen maar  uitgevoerd door zwaartekracht.  Daarbij ook biologische certificering voor een wijngaardareaal van meer dan 200 hectare.

Samen met Bellavista is Ca’del Bosco de grote naam in Franciacorta. een grote productie samen met een onberispelijke kwaliteit. Daar waar Bellavista een wat weelderiger stijl heeft, heeft Ca’del Bosco is uitgesproken beendroge stijl.