Cabernet Sauvignon

Een van de bekendste druivensoorten voor rode wijn wereldwijd is ontstaan uit een kruising van de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Resultaat 1–12 van de 38 resultaten wordt getoond

Cabernet Sauvignon druif
Cabernet Sauvignon druif

Cabernet Sauvignon is een Franse druif die veel gebruikt wordt in Italië

Het klinkt misschien gek, maar Cabernet Sauvignon is een hele populaire druivensoort in Italië. Het is een krachtige druif die rijk is aan smaken en aroma’s. Cabernet Sauvignon is een van de meest gebruikte druivensoorten in de Italiaanse wijnindustrie. De druif groeit in verschillende delen van Italië, waaronder Toscane, Piemonte, Veneto en Emilia-Romagna.

Cabernet Sauvignon druiven hebben een dieprode kleur en een zoete, volle smaak. De druif produceert wijnen met een aangename, elegante structuur en een intense aroma van kersen, bessen en cassis. Cabernet Sauvignon wijnen hebben een sterke, kruidige afdronk.

In Italië worden Cabernet Sauvignon wijnen vaak gebruikt om blends te maken. Wijnen zoals de Chianti Classico en de Brunello di Montalcino bevatten veel Cabernet Sauvignon druiven. In sommige gebieden van Italië worden ook varietale wijnen gemaakt met 100% Cabernet Sauvignon. Deze wijnen hebben een complexe smaak en een sterke, krachtige afdronk.

Als je op zoek bent naar een krachtige, zoete rode wijn, dan is Cabernet Sauvignon uit Italië een geweldige keuze. De wijnen zijn vol van smaak en zullen je verrassen met hun intense aroma’s en afdronk. Proef deze krachtige druif en je zult versteld staan van de smaken en aroma’s die het biedt.

Cabernet Sauvignon is vooral bekend uit de Bordeaux

Een van de bekendste druivensoorten voor rode wijn wereldwijd is ontstaan uit een kruising van de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc. De oorsprong van deze druivensoort ligt in de Medoc in Frankrijk, maar in het noorden van Italië wordt deze wijn al verbouwd sinds begin 1800. Kersen en cassis wordt vaak geproefd bij Cabernet Sauvignon. De wijnen lenen zich vaak goed voor stevigere gerechten zoals rood vlees.