Gelegen nabij het pittoreske middeleeuwse dorp Luogosanto, kan Societa Agricola Siddùra worden omschreven als het hart van Gallura op Sardinië waar de nobele wijncultuur zo oud is als de geschiedenis van de volkeren die dit land door de eeuwen heen hebben bewoond. In deze hoek van Sardinië wordt de traditie vernieuwd. Hier is iets unieks en buitengewoons gecreëerd dat voortkomt uit verre wortels in de tijd. Sidura is werkelijk een geweldige erfenis.

Wijn producent Siddùra is een modern bedrijf en ontstaan ​​uit een diepe zoektocht naar kwaliteit, perfectie en harmonie. Het doel is om wijnen te produceren die een uitdrukking zijn van het puurste Sardinië. Hun wijnen zien ze als een geschenk uit de natuur. Ze worden gekweekt met liefde voor het land en de toewijding van onze handen. De rest van het werk wordt gedaan in de warme mediterrane zon. De resultaten van deze filosofie zijn zichtbaar en nog duidelijker zichtbaar in het glas …

De bodems van de wijngaarden van Siddura zijn een mengsel van graniet, zand en klei. Het zijn losse gronden, vaak dor, ideaal voor wijnbouw. Onder deze omstandigheden kan de wijnstok, of een plant die gewend is “honger en dorst” te lijden, de beste producten geven. De goede gemiddelde temperatuur , het vriendelijke klimaat en het aantal zonne- uren van en de delicate heuvelhellingen doen de rest. Zij behouden en versterken de smaken en aroma’s van de druiven. Het ultieme doel bij Societa Agricola Siddùra om wijnen te produceren die zich identificeren met het terroir waar ze vandaan komen.