De Cantine Surrau kelders domineren een landgoed van meer dan 50 hectare land dat grotendeels bedekt is met wijngaarden. Het project interpreteert de kelder als een werkplaats die een product van de aarde transformeert door middel van zichtbaar gemaakte processen die de echtheid en kwaliteit ervan garanderen. Het architecturale project komt voort uit een harmonieus onderzoek tussen constructie en natuur, waarbij het gebouw wordt gekenmerkt door een opeenvolging van transparante gevels en lokale stenen muren die opgaan in de aarde.

De Surrau-wijngaarden strekken zich uit in het meest oostelijke deel van Gallura, in zonnige valleien, gestreeld door de schone wind van de mistral die uit de monding van Bonifacio waait. Hier wordt de wijnstok gevoed door het granietzand van de heuvels Juannisolu en Capichera, door de kleien van de vlakten van Pastura en Cascioni en door de geuren van het mediterrane struikgewas van de Surrau-vallei. Cantine Surrau wordt elk jaar overladen met prijzen en onderscheidingen. Vooral voor hun Vermentino. Die is werkelijk fantastisch.