Vinicola Decordi

Kwaliteit, smaak, terroir, traditie, vakmanschap, onderzoek en innovatie. Dit zijn de waarden waarmee Vinicola Decordi naar alle landen van de wereld zijn wijnen exporteert. We versturen hun wijnen graag door naar u!

Wijnen per streek
Emilia-Romagna (1)
Lambrusco (1)
Druif
Jaar

It seems we can't find what you're looking for.

Vinicola Decordi werd in 1921 geboren als een door een familie gerund eetcafé waar traditionele wijnen en gerechten werden geserveerd. Quirico Decordi Senior maakte met typische, rode wijnen, waaronder de Fortana, Ancellotta en Lambrusco, de ideale metgezellen van de lokale gastronomie die werden enorm gewaardeerd bij elke portie. Deze waardering inspireerde de familie Decordi om zich meer te interesseren voor het maken van wijn, zozeer zelfs dat de oprichters, naast het alleen doorgaan met het blenden van wijn, begonnen met een ambachtelijke wijnproductie die zowel de teelt van lokale druiven als de verkoop omvatte. Daarna ging het snel……  Het bedrijf groeide en al snel ging het over van intergemeentelijk bedrijf naar verkoop in de aangrenzende provincies, zowel in Lombardije als in Emilia Romagna. In 1964 werd de productiefaciliteit vergroot en uitgerust met enkele van de eerste beschikbare, geautomatiseerde bottelsystemen in de sector.

Na vele jaren hard werken kwam in 2005 zelfs de vierde generatie in het bedrijf, met de komst van Alessandro Decordi, zoon van Quirico Decordi. Het bedrijf is nu klaar om nieuwe uitdagingen en grotere productiecapaciteiten aan te gaan en met de inhuldiging van zijn nieuwe faciliteit heeft het nu zijn deuren geopend voor veel van ‘s werelds nieuwe opkomende economieën.

Ondanks de moderne en prestigieuze faciliteit, heeft de Vinicola Decordi  nog steeds zijn banden met de plaatsen van zijn oorsprong: de oude taverne, waar de grootvader wijn bottelde voor de mensen van het dorp die vaak langskwamen om te genieten van een glas in goed gezelschap, is nog steeds de plek waar Quirico en Alessandro graag gasten en prestigieuze klanten verwelkomen en ontvangen. Met lokale culinaire hoogstandjes vergezeld van de juiste wijnsoorten, wordt onmiddellijk die sfeer van een echte traditie en een authentieke band met het gebied herschept, die altijd het onderscheidende handelsmerk van Decordi is geweest en blijft.

Vinicola Decordi