Gratis verzending vanaf €60 in NL en €100 in BE Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden.
020-2614758 Account Wijnmandje

Wijnen van Zolla

Het wijnbedrijf Zolla, onderdeel van de wijnproducent Vigneti del Salento, bevindt zich in Puglia, de hak van de laars van Italië. Dit schiereiland is een oud wijnbouwgebied dat dateert uit de tijd van de oude Grieken. De temperatuur kan daar overdag flink oplopen en s-avonds afkoelen door een koele zeewind. De warmte van de zon, de koele nachten, de zeebries en het terroir zorgen tezamen dat in de wijngaard de kunnen druiven groeien die zorgen voor een fantastisch aroma in de wijn.

Vigneti del Salento heeft voor de Zolla wijnen gekozen voor voor twee expert-wijnmakers, Filippo Baccalaro en Teo D’Apolito. Na jarenlang onderzoek, vonden ze de beste en oudste wijngaarden in Manduria en Sava die, dankzij de specifieke ondergrond en het klimaat, de beste regio’s zijn om de druivensoort Primitivo te telen. Het terroir bestaat uit fel baksteen-rood en is rijk aan ijzer, werkt met goede afwatering en het water is rijk aan het onderliggende kalksteen.

Om het verschil te maken, zorgen de twee heren voor elk detail, ze volgen elk stadium van de oogst zorgvuldig: de druiven worden in de vroege ochtend, nog voor zonsopgang, met de hand geplukt om de beste aromatische complexiteit te verzekeren. Na een zorgvuldige selectie worden de beste druiven naar de kelder gebracht waar ze hun vinificatieproces voortzetten onder het toezicht van de wijnmakers.

Onder de inheemse rode druivensoorten is er de Primitivo, Negroamaro en de Malvasia Nera; de Verdeca voor de witte druivensoorten. De toekomstige projecten van het bedrijf en zijn partners omvat onder andere de wens om onbekende druivensoorten van Salento meer bekendheid te geven, om zo de regio Puglia over de hele wereld te promoten.

Salento-Image