020-2614758 Account Wijnmandje

Ca’Bolani

Vandaag is Ca'Bolani uitgegroeid tot internationale erkenning dankzij de elegantie en verfijning van zijn wijnen, in de constante zoektocht naar kwalitatieve uitmuntendheid, zowel in de wijngaard als in de kelder.
Prijs
Wijnen per streek
Druif
Jaar

Enig resultaat

Ca’Bolani ligt in het hart van de Aquileia Doc. Het vertegenwoordigt een prachtige wijngaardengebied in Noord-Italië met een totale oppervlakte van ongeveer 550 hectare wijngaarden. Het was de eerste wijnmakerij die in 1970 buiten de regio Veneto door de familie Zonin is verworven.  Mede door hun inspanningen is het in zijn originele pracht teruggebracht. Nu is het één van de meest kostbare edelstenen van de wijnbouw in Friuli.

Op het grondgebied van Aquileia is de microklimatologische balans perfect: Een briesje van de nabijgelegen Adriatische zee verzacht de hete zomers, de hitte van de zon zorgt voor een uitstekende rijping van de druiven en de sterke verlaging van de temperatuur ‘s nachts versterkt de primaire aroma’s van de wijn. Hierdoor krijgen de wijnen een intense persoonlijkheid.

Het gebied waarin Ca’Bolani zich bevindt, maakt deel uit van een bijzonder gunstig gebied voor de productie van kwaliteitswijn.

Ca’ Bolani