Trebbiano

Trebbiano is een familie van druivensoorten waar deze naam in voorkomt.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 12 resultaten

Trebbiano druif
Trebbiano
Trebbiano is een familie van druivensoorten waar deze naam in voorkomt. Hoewel het eigenlijk niet terecht is om over een familie te spreken, omdat DNA tests hebben uitgewezen dat er onderling grote verschillen zijn en dat ze niet allen dezelfde voorouders delen. Er zijn 7 verschillende varianten te onderscheiden. De belangrijkste zijn:
  • Trebbiano d’Abruzzen is een druivensoort die veel voorkomt in de Abruzzen, centraal Italië. Er is een DOC genaamd eigen Trebbiano d’Abruzzen DOC. Experts menen dat van deze druivensoort een van de beste Italiaanse witte wijnen wordt gemaakt.
  • Trebbiano Giallo is een druivensoort die veel voorkomt in de provincie Modena en in de omgeving van Rome. De wijn wordt onder andere gebruikt voor de productie van bekende Italiaanse azijn, Aceto Balsamico di Modena.
  • Trebbiano Toscano is wellicht de meest wijdverspreide Trebbiano van allemaal. Het is de op één na meest aangeplante duivensoort in Italië (na Catarratto Bianco) en wordt voornamelijk gebruikt in blend wijnen. In Frankrijk is deze druivensoort (onder de naam Ugni Blanc) de meest geplante druivensoort van Frankrijk en wordt voornamelijk gebruikt voor productie van distillaten cognac en armagnac.
De smaak van Trebbiano is vaak licht, fris en subtiel.