☰ MENU
Menu

Corvina

Ook wel de Corvina Veronese genoemd wordt voornamelijk verbouwd in de regio Veneto rond de stad Verona.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Resultaat 1–12 van de 60 resultaten wordt getoond

Corvina druif

Corvina: Het Hart van de Italiaanse Valpolicella

Corvina is een Italiaanse rode druif die vooral wordt verbouwd in de regio Veneto, met name in Valpolicella en Bardolino. Deze druif speelt een cruciale rol in het creëren van enkele van de meest geliefde Italiaanse wijnen zoals Valpolicella (ripasso) en Amarone. Corvina staat bekend om zijn frisheid, medium body, en elegante zuren. De aroma’s variëren van rode bessen, zoals kersen en frambozen, tot subtiele bloemige tonen en hints van kruiden. Soms ontwikkelen Corvina-wijnen lichte amandel- of bittere tonen, vooral wanneer de druiven volledig rijpen. Soms worden de druiven na het oogsten een tijdje gedroogd, waardoor ze een hogere concentratie suiker krijgen en een complexe smaak.

Gebruik en karakter

Deze druif wordt zelden als monocepage wijn gemaakt (echter hebben wij er wel een aantal van), maar wordt vaak gecombineerd met andere lokale druivenrassen zoals Rondinella en Molinara. Dit is vooral het geval bij wijnen zoals Valpolicella en Amarone. Amarone della Valpolicella, een van de bekendste wijnen gemaakt van Corvina, staat bekend om zijn rijke, geconcentreerde smaak, verkregen door het drogen van de druiven vóór de vergisting. Hierdoor ontstaan intense smaken van gedroogd fruit, zoals vijgen en rozijnen, met een zachte, bijna fluwelen textuur. De druif wordt vaak geprezen om zijn vermogen om zowel lichte, frisse wijnen als krachtige, complexe wijnen te leveren, afhankelijk van de productiemethode en rijping.

Wijn-Spijs Combinaties

Corvina-wijnen passen goed bij een breed scala aan gerechten. Lichtere Valpolicella-wijnen gaan goed samen met antipasti, pastagerechten en gegrilde groenten. De rijkere Amarone-wijnen zijn perfect bij stevigere gerechten zoals wild, stoofschotels of oude kazen.