Verdicchio

De aanplant van de witte Verdicchio druif komt veel voor in Marche, waar wijnen zoals het wereldbekende Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC en het veel kleinere Verdicchio di Matélica DOC van worden gemaakt.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Verdicchio druif
verdicchioDe aanplant van de witte Verdicchio druif komt veel voor in Marche, waar wijnen zoals het wereldbekende Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC en het veel kleinere Verdicchio di Matélica DOC van worden gemaakt. Marche is een wijngebied in centraal oost Italie. De druif is volgens kenners ontstaan in Veneto, vanwaar het in de 15e eeuw door wijnboeren is meegenomen naar Marche, om het door de pest verwoeste gebied opnieuw te gaan bewonen.
Tussen de dorpjes Jesi en Matélica (gebieden waar de wijnen van beide genoemde DOC’s vandaan komen) stroomt het riviertje Esino. Door de kalkrijke kleibodem lenen beide gebieden zich uitstekend voor de productie van witte wijn. De witte wijnen van de Verdicchio druif behoren tot de betere witte wijnen van Italië.
De wijn gemaakt van de Verdicchio druif is vaak een wat bleekwitte, sappige, frisse en fruitige witte wijn en is een uitstekende combinatie met vette vis en stevige pasta’s.