Verdicchio

De aanplant van de witte Verdicchio druif komt veel voor in Marche, waar wijnen zoals het wereldbekende Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC en het veel kleinere Verdicchio di Matélica DOC van worden gemaakt.
Speciaal
Biologische wijnen (2)
Hamersma (3)
Prijswinnaar (4)
Wijnen per streek
Marche (7)
Verdicchio dei Castelli di Jesi (7)
Show more Show less
Druif
Jaar
Prijs

Toont alle 8 resultaten

verdicchioDe aanplant van de witte Verdicchio druif komt veel voor in Marche, waar wijnen zoals het wereldbekende Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC en het veel kleinere Verdicchio di Matélica DOC van worden gemaakt. Marche is een wijngebied in centraal oost Italie. De druif is volgens kenners ontstaan in Veneto, vanwaar het in de 15e eeuw door wijnboeren is meegenomen naar Marche, om het door de pest verwoeste gebied opnieuw te gaan bewonen.
Tussen de dorpjes Jesi en Matélica (gebieden waar de wijnen van beide genoemde DOC’s vandaan komen) stroomt het riviertje Esino. Door de kalkrijke kleibodem lenen beide gebieden zich uitstekend voor de productie van witte wijn. De witte wijnen van de Verdicchio druif behoren tot de betere witte wijnen van Italië.
De wijn gemaakt van de Verdicchio druif is vaak een wat bleekwitte, sappige, frisse en fruitige witte wijn en is een uitstekende combinatie met vette vis en stevige pasta’s.