Franciacorta

Hoewel wereldwijd relatief onbekend, wordt Franciacorta algemeen beschouwd als de beste mousserende wijn van Italië. De traditionele en bekendere klassiekers Moscato d’Asti en Prosecco worden nog steeds gerespecteerd, maar deze luchtige stijlen zijn meer gericht op ongecompliceerd genieten dan op complexiteit of finesse. Als mousserende wijn van hoge kwaliteit gemaakt met de Méthode Champenoise van Chardonnay en Pinot Noir is Franciacorta duidelijk het antwoord van Italië op champagne.
Prijs
Speciaal
Wijnen per streek
Show more Show less
Druif
Chardonnay (3)
Pinot Bianco (2)
Pinot Nero (3)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 3 resultaten

Franciacorta, Italiaanse mousserende wijn

De Franciacorta  Lombardia is een heerlijke mousserende wijn uit het noorden van Italië bij het Lago d’Iseo. Deze Italiaanse wijn wordt op dezelfde manier gemaakt als de Franse Champagne. Juist door de overeenkomst van de grote hoeveelheid kalk in de grond komt het ook het dichtst bij het smaakprofiel van Champagne. In 1995 is de streek ‘bekroond’ met de DOCG-status. Deze DOCG geldt uitsluitend voor de mousserende wijnen, waarbij een rijping op fles verplicht werd gesteld van tenminste 18 maanden.

Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige

Ca’del Bosco is de Italiaanse klassieker uit Franciacorta! Ca ‘del Bosco is het meest beroemde wijnhuis uit de streek. Casa del Vino heeft de beste mousserende wijnen van dit geweldige wijnhuis op voorraad. Italianen zijn van mening dat deze mousserende wijn lekkerder is dan Champagne uit Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt van dezelfde druiven: Chardonnay en Pinot Noir. Alleen rijpt Franciacorta langer en heeft daardoor meer smaak en structuur.

Franciacorta Monzio Campagnoni millesimato

Een millesimato moet zelfs 60 maanden op de gistcellen rijpen. In alle gevallen moet men er nog eens 7 maanden opslag er bij optellen om op het totaal aantal maanden te komen dat geldt – vanaf het moment van de oogst – alvorens de wijn op de markt gebracht mag worden.

Deze wijn is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. Het bouquet van deze wijn is vol met duidelijk te onderscheiden aroma’s van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, prachtig strak, en fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.

Franciacorta streek

De Franciacorta Lombardia is een prachtige streek in het noorden van Italië, gelegen tussen de stad Brescia en het Iseo-meer. De grootste stad in het gebied is Rovato, een oude middeleeuwse stad. Naast de bekende mousserende wijnen, worden er ook rode en witte Italiaanse wijnen gemaakt. Deze wijnen komen onder de DOC Curtefranca op de markt. Een aantrekkelijk alternatief voor Ca’del Bosco is een Franciacorta millesimato met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding!

Een andere mousserende Italiaanse wijn is de bekende Prosecco.