Franciacorta

Franciacorta is de beste mousserende wijn van Italië! Gemaakt van dezelfde druiven en op dezelfde manier als champagne in Frankrijk. Hou je van mousserende wijn, dan moet je Franciacorta gaan ontdekken!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Franciacorta: Italiaanse champagne

Franciacorta is een hoogwaardige Italiaanse mousserende wijn die wordt geproduceerd in de regio Franciacorta, gelegen in Lombardije. Bij Casa del Vino zijn we echt fan van deze wijn! Dit is het Italiaanse antwoord op champagne. Een bubbel van hoge kwaliteit.

Franciacorta wordt voornamelijk geproduceerd van Chardonnay en Pinot Noir (het vruchtvlees van blauwe druiven is wit). De smaak is elegant en verfijnd met aroma’s en smaken van rijp fruit, noten en bloemen. De wijn heeft vaak een uitgesproken mineraliteit en een goede balans tussen zuurgraad en zoetheid. Over het algemeen is Franciacorta is iets minder zuur dan champagne. In Italië hebben de druiven iets meer zon gehad.

Productiemethode: Deze Italiaanse wijn wordt op dezelfde manier gemaakt als de Franse Champagne: volgens de metodo Classico-methode. Dat betekent dat de tweede gisting plaatsvindt in de fles, vergelijkbaar met de traditionele methode die wordt gebruikt voor champagne. Deze methode zorgt voor een verfijnde en complexe bubbelstructuur. Franciacorta-wijnen rijpen vaak enkele jaren op hun droesem (bezinksel) in de fles. Dat draagt bij aan de complexiteit en textuur van de wijn.

De Franciacorta  Lombardia is een heerlijke mousserende wijn uit het noorden van Italië bij het Lago d’Iseo. Juist door de overeenkomst van de grote hoeveelheid kalk in de grond komt het ook het dichtst bij het smaakprofiel van Champagne.

In 1995 is de streek ‘bekroond’ met de DOCG-status. Deze DOCG geldt uitsluitend voor de mousserende wijnen, waarbij een rijping op fles verplicht werd gesteld van tenminste 18 maanden.

Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige

Ca’del Bosco is de Italiaanse klassieker uit Franciacorta! Ca ‘del Bosco is het meest beroemde wijnhuis uit de streek. Casa del Vino heeft de beste mousserende wijnen van dit geweldige wijnhuis op voorraad. Italianen zijn van mening dat deze mousserende wijn lekkerder is dan Champagne uit Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt van dezelfde druiven: Chardonnay en Pinot Noir. Alleen rijpt Franciacorta langer en heeft daardoor meer smaak en structuur.

Franciacorta Monzio Campagnoni millesimato

Een millesimato moet zelfs 36 maanden op de gistcellen rijpen. In alle gevallen moet men er nog eens 7 maanden opslag er bij optellen om op het totaal aantal maanden te komen dat geldt – vanaf het moment van de oogst – alvorens de wijn op de markt gebracht mag worden.

Deze wijn is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. Het bouquet van deze wijn is vol met duidelijk te onderscheiden aroma’s van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, prachtig strak, en fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.

Franciacorta streek

De Franciacorta Lombardia is een prachtige streek in het noorden van Italië, gelegen tussen de stad Brescia en het Iseo-meer. De grootste stad in het gebied is Rovato, een oude middeleeuwse stad. Naast de bekende mousserende wijnen, worden er ook rode en witte Italiaanse wijnen gemaakt. Deze wijnen komen onder de DOC Curtefranca op de markt. Een aantrekkelijk alternatief voor Ca’del Bosco is een Franciacorta millesimato met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding!

Een andere mousserende Italiaanse wijn is de bekende Prosecco.