Castellani

Campo di Marzo is een wijnhuis uit Puglia wat in eigendom is van het uitstekende Toscaanse wijnhuis Castellani. De wijngaarden zijn daar dan ook diep in het zuiden van Italië gelegen. Alle know-how van het eeuwen oude wijnhuis van Patricier familie Castellini komt hier prima tot zijn recht. Campo di Marzo wordt geproduceerd volgens de modernste technieken waarbij gedurende het gehele proces de temperatuur nauwlettend wordt gevolgd en zo laag mogelijk wordt gehouden. Dit is belangrijk om het fruit in de smaak te behouden. Je vindt de wijnen in veel horeca bedrijven.

Prijs
Wijnen per streek
Sicilia (Sicilië) (1)
Druif
Negroamaro (1)
Nero d'Avola (1)
Jaar

De familie Castellani komt oorspronkelijk uit Florence en maakt sinds de tijd van Dante deel uit van het stadsbestuur. De familie Castellani bezat, zoals de meeste patriciërsfamilies, land waarop ze wijn verbouwden. Om de wijnen te kunnen exporteren, werd Alfredo Castellani in 1903 ingeschreven in de Kamer van Koophandel van Pisa. Het bedrijf Castellani heeft nu meer dan 250 hectare teeltgebied in de Chianti-gebieden van de Vino Nobile di Montepulciano en in een van de meest prestigieuze kustgebieden van Toscane, de Maremma. Daarnaast wordt nog eens 1000 hectare wijngaarden in Midden- en Zuid-Italië beheerd door wijnmakerij Castellani.

Op het hoofdkantoor in Santa Licia met een totale opslagcapaciteit van 133.000 hectoliter worden de allernieuwste kwaliteitscontrolevereisten gegarandeerd. De temperatuur- en vochtigheidsgecontroleerde rijpingskelder, met een capaciteit van 5000 hectoliter in barriques en grote houten vaten, zorgt ervoor dat zelfs grote hoeveelheden Castellani-wijn kunnen worden geproduceerd. Elke wijnmakerij heeft zijn eigen wijnmakerij en dus is het mogelijk om de druiven direct te persen, te vinificeren en te verfijnen. De hoge kwaliteit van de wijnen is te danken aan het getrainde professionele team van agronomen, oenologen en technici.

Ook onze Campo di Marzo wijnen worden gemaakt door het Italiaanse wijnhuis Castellani. De wijngaarden zijn gelegen in de hak van Italië, Puglia. Deze wijnstreek is de grootste wijnproducent van Italië waar de wijnmakers vooral rode wijn produceren. Puglia staat bekend om de volle en toegankelijke wijnen, gemaakt van met name Negroamaro, Primitivo en Sangiovese. De wijnen van Campo di Marzo zijn erg populair in Nederland en worden veel in de horeca geschonken. Ook kan men nu dankzij Casadelvino.nl lekker de wijn thuis eens uitproberen.