Kaltern Caldaro

De wijnmakerij Cantina Kaltern, opgericht in 1906, is een van de meest historische aan het meer van Caldaro en biedt wijnen van Lagrein, Cabernet, Pinot en de uitstekende Sauvignon.

Prijs
Wijnen per streek
Trentino-Alto Adige (1)
Trentino (1)
Druif
Pinot Nero (1)
Jaar

De geschiedenis van Cantina Kaltern Caldaro gaat ver terug. Het duurde meer dan een eeuw voordat het wijnhuis werd wat het is en wat het nu vertegenwoordigt: professionaliteit, passie, gevoel van verbondenheid, ervaring en de hoogste kwaliteitsnormen.

Tegenwoordig is Cantina Kaltern Caldaro een van de belangrijkste wijnmakerijen in Zuid-Tirol, en de wijnbouwgemeente Caldaro, de bekendste en meest geliefde in Zuid-Tirol, is trots op haar faam. Voor velen een fulltime professionele inzet, nagestreefd met grote passie op veel verschillende gebieden, of het nu in de wijngaarden, in de kelder, in de gastronomie of in de handel is.

In het plaatsje Caldaro staat wijn synoniem voor smaak en kwaliteit.  Cantina Kaltern speelt in die zin een belangrijke rol die perfect aansluit bij de bedrijfsfilosofie: vereniging van intenties en constant zoeken naar kwaliteit.

Het gebied rond het meer heeft  zijn eigen appellatie, Kalterersee DOC, die gebruik maakt van de lokale Schiava-druif, zeer gewaardeerd als een lichte veelzijdige rode wijn, uitstekend als aperitief, met de lokale charcuterie, en ook bij soep en pasta. Historisch gezien is de Kellerei Kaltern-Caldaro, niet verwonderlijk in een regio die wordt gedomineerd door coöperaties, historisch gezien de grootste kelder, die al in 1900 werd opgericht. Het is ook de grootste met de 1110 hectare die eigendom is van ongeveer 650 families die hun druiven naar de coöperatie sturen. De operaties worden goed beheerd door president Christian Sinn en door algemeen directeur Tobias Zingerle, en het maken van wijn staat al lang onder leiding van een reeks goed voorbereide en talentvolle oenologen.

Kaltern Caldaro