Luccarelli

Luccarelli is een van de meest bekende en succesvolle wijnhuizen in Apulië – Zuid-Italië. De kracht van zijn wijnen komt van de beheersing van het meten van de drie belangrijkste elementen van de wijntraditie in Salento: zon, zee, passie. Het wijnhuis investeert fors in knowhow, zowel in gloednieuwe en up-to-date technologie als in hooggekwalificeerd en ervaren personeel. De wijnmakers zijn jong en gemotiveerd, maar toch bekwaam met een internationale ervaring in het buitenland in de belangrijkste en meest geavanceerde wijnhuizen van de wereld.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Luccarelli

Wijnhuis Luccarelli

Luccarelli is een huismerk van de gerenommeerde wijnproducent Vigneti di Salento / Farnese uit  Puglia. Dit ligt in de hak van de laars van Italië, ingesloten tussen de Adriatische zee en de Golf van Taranto. De wijnstokken van wijnproducent Luccarelli zijn bovendien erg oud en geven de beste druiven in het gebied. Sommige wijnstokken zijn soms zelfs 100 jaar of nóg ouder. Bij Luccarelli is veel aandacht voor de wijngaarden. De belangrijkste druiven voor Luccarelli zijn de Primitivo en de Sangiovese. Beide kunnen veel zon verdragen, dus zijn kortom uitermate geschikt voor het wijngebied Puglia. De wijnen zijn daardoor zacht en rijp van smaak!

Het wijnhuis Luccarelli is onderdeel van de beroemde Farnese vini. Dit wijnbedrijf is in 1994 opgericht door Valentino Sciotti, Filippo Baccalaro en Camillo De Iuliis. Momenteel bestaat de Farnese Group uit 6 verschillende wijnhuizen en bottelen ze jaarlijks meer dan 14 miljoen flessen. Grootste verdienste; Zuid-Italië als wijnregio op de kaart zetten. Hun motto: ‘Produce wines of de highest quality that are able to meet the expectations of the most demanding customers.’ En dat lukt uitstekend. Hun wijnen worden ook regelmatig onderscheiden met prestigieuze prijzen.

Er wordt uitstekend en nauwgezet gewerkt hebben we gezien bij een bezoek aan hun wijngaarden.  Alle druiven worden handmatig geoogst in de vroege, frisse uren van de ochtend, aom de maximale aromatische complexiteit te behouden; de hele trossen worden onmiddellijk naar de kelder gebracht, De vinificatie en het bottelen gaat met high tech apparatuur.  Onder hun inheemse wijnstokken bevinden zich de populaire Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera en voor wit de Verdeca. In toekomstige projecten is de wens om zelfs de minder bekende Salento-wijnstokken maximaal bekend te maken.