Poggiobello

Toen Genagricola in 1974 Azienda Agricola Poggiobello verwierf, besloegen de wijngaarden een kleine oppervlakte van slechts 12 hectare. Dit gebied wordt internationaal erkend als een van Italië’s beste voor de productie van witte wijn en het buitengewone potentieel ervan bleek een drijvende kracht achter de beslissing om in deze wijngaarden te investeren.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.
Poggiobello

Wijngoed met het mooiste uitzicht.

Aangekomen op de top van de heuvel waar het bedrijf is gevestigd, is het gemakkelijk te raden waar de naam Poggiobello vandaan komt: je kijkt uit op de 90 hectare aan keurige wijngaarden die zijn gerangschikt op terrassen die in zuidelijke richting naar de zee lopen en in noordelijke richting naar de vaak besneeuwde Alpen. Friuli werd altijd beschouwd als een “uitverkoren” territorium voor de productie van witte wijnen en de Colli Orientali vertegenwoordigen een van de topbenamingen van de regionale productie. Op deze heuvels is de wijnbouw een eeuwenoude traditie die zichzelf continu heeft kunnen vernieuwen om wijnen van absolute topkwaliteit te produceren. Poggiobello drukt zijn potentieel uit door wijnen te produceren met een uitgesproken typisch karakter, met moderne technologieën, maar met het meest absolute respect voor de typiciteit van de Friuli streek

In 1974, toen Genagricola de Poggiobello Agricultural Company verwierf, strekten de wijngaarden zich uit over een oppervlakte van 12 hectare. Het buitengewone potentieel van dit gebied, dat uitstekende druiven kan leveren, was de belangrijkste stimulans om in de wijngaarden te investeren: een periode van geleidelijke verwerving van de percelen naast het hoofdgedeelte van het bedrijf begon. Een enorm werk werd verricht om de omstandigheden te verbeteren.  Door aanleg van kanaaltjes aan te leggen om overtollig water af te voeren, terrassen aan te leggen en wijngaarden aan te planten tot – tegenwoordig – de grootste wijnmakerij – op één perceel – van de Colli Orientali del Friuli. Een bedrijfsoppervlakte van 110 hectare, waarvan 90 beplant met wijngaarden, waarin naast de inheemse rassen zoals Ribolla Gialla, Friulano, Refosco, Verduzzo en Picolit (waarvan Poggiobello de meeste wijngaarden van het Consorzio dei Colli Orientali bezit ) zijn de belangrijkste internationale druivensoorten.  De modernisering van de kelders, uitgegraven in de heuvel waarop het achttiende-eeuwse hoofdkantoor van het bedrijf staat, was de volgende stap in het proces van verbetering van het wijnbouwerfgoed van Poggiobello.

Alle wijnen van het bedrijf zijn gemaakt van enkele druivensoorten (dwz met het gebruik van een enkele druivensoort), om ervoor te zorgen dat elke variëteit zich op zijn best uitdrukt en zijn meest typische kenmerken onthult. Voor dit doel vinden alle vinificaties uitsluitend plaats in staal, en exclusief voor rode wijnen en passitowijnen (en alleen in de verfijningsfase) kan er een korte verblijf op  hout zijn, nuttig om de meer gestructureerde tannines te verzachten en zachtheid te geven.