Tenuta di Gracciano della Seta

Tenuta di Gracciano della Seta is een wijnmakerij die wijnen produceert in Montepulciano. Beroemd om zijn wijnen Vino Nobile di Montepulciano, Rosso di Montepulciano, Rosato di Toscana. Wijnen die het territorium en de traditie het beste uitdrukken, met de complexe eenvoud van precisie en heel veel aandacht.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Tenuta di Gracciano della Seta

Tenuta di Gracciano della Seta

Tenuta di Gracciano is een van de oudste bedrijven in de omgeving van Montepulciano. De familie Svetoni (oorspronkelijk uit deze landen) was eigenaar van Gracciano sinds het begin van de 19e eeuw. De villa, gebouwd in het begin van de negentiende eeuw, is omgeven door een Italiaanse tuin die dateert uit ook die tijd.

Momenteel bestaat het bedrijf uit ongeveer 70 hectare waarvan 20 hectare wijngaarden. De wijngaarden zijn gelegen op de  kleiachtige bodems van de heuvels van Gracciano,  historische crus in Montepulciano. Een van de meest prestigieuze sinds 1864 de Vino Nobile di Montepulciano van de toenmalige Svetoni-kelders (nu Tenuta di Gracciano della Seta) een prijs won op de internationale beurs in Turijn. In de oude kelders van de Gracciano-villa worden nog steeds verschillende flessen historische jaargangen bewaard.

Giorgio della Seta, die vele decennia als “Manager” van een multinational in verschillende landen in het buitenland had gewerkt, keerde terug naar Toscane, besloot zich aan het familiebedrijf te wijden door de wijngaarden te renoveren en een nieuwe wijnkelder te bouwen in 2013, dit naast  de historische kelder die operationeel blijft voor houtrijping. De historische kelder uit het begin van de negentiende eeuw in het landhuis wordt nu alleen nog gebruikt voor rijping in grote vaten en tonneaux.
De nieuwe kelder ontworpen door de Caruso en Torricella studio in 2013 is geïntegreerd in het historische ensemble bestaande uit de villa en het agrarische bijgebouw, evenals in het ontwerp van de groene ruimtes, de tuin en het landschap.
Het bedrijf werd altijd geleid door gerenommeerde wijnmakers (zoals Nicolò d’Afflitto sinds 1985 en sinds 1995 door Beppe Rigoli) die ervoor hebben gezorgd dat het landgoed Gracciano ook de uitstekende Vino Nobile di Gracciano della Seta produceert, met absoluut respect voor het terroir. en het verbeteren van de inheemse wijnstokken.

Een rijk en vol land, waar wijngaarden elkaar opvolgen, waaruit enkele van de beste Italiaanse wijnen worden geboren. De kleine middeleeuwse dorpjes weerspiegelen de kleuren van de aarde en geven emoties van traditie en cultuur, smaken en aroma’s terug op de grens tussen het sprookje en het echte.