Zensa

Zensa is het wijnmerk van Orion Wines, opgericht in 2010, is het resultaat van een eenvoudige maar verbluffende synergie tussen drie mensen: Alessandro Michelon, Luca Pomaro, en Elena Ciurletti. Samen brengen ze intrigerende, innovatieve en heerlijke wijnen op de internationale markten door traditie, innovatie en vooral een echte passie voor wijnen te combineren. Alle wijnen van Zensa zijn biologisch gemaakt en gegerandeerd veganistisch.

Prijs
Wijnen per streek
Puglia (2)
Druif
Nero di Troia (1)
Fiano (1)
Nero d'Avola (1)
Primitivo (1)
Jaar

Zensa, uitgesproken als ‘senza’, betekent in de Italiaanse definitie ‘zonder’.

Het is een verwijzing naar hun wijnbouwfilosofie en -praktijken, die volledig biologisch zijn en gericht zijn op zo min mogelijk menselijke tussenkomst. Het team van Zensa richt zich op het gebruik van biologische druiven uit Trapani en Puglia en maakt wijnen van inheemse variëteiten zoals Primitivo, Nero D’Avola en Fiano.

Druiven worden geselecteerd uit laagproductieve, volledig biologische wijngaarden, die rijk zijn aan wilde flora en fauna die de behoefte aan chemische pesticiden of insecticiden vervangen. De wijnmakerij houdt vast aan het motto ‘groen in de teelt en vriendelijk in de productie’ en kiest er ook voor om in geen enkel stadium van hun proces producten van dierlijke oorsprong te gebruiken – wat betekent dat hun wijnen volledig veganistisch vriendelijk zijn. Met zo min mogelijk menselijke tussenkomst in de wijnmakerij, is het uiteindelijke assortiment vers, fruitig en symbolisch voor de natuurlijke, zonovergoten wijngaarden waaruit ze zijn gegroeid.

Zensa Wine wordt gemaakt door Orion Wines, een bedrijf dat is opgericht om interessante wijnen van kleine telers en wijnmakerijen uit heel Italië samen te brengen. Het bedrijf is opgericht door Luca Pomaro en wijnmaker Alessandro Michelon en Orion Wines behoudt de volledige controle over de wijngaarden en telers waarmee ze werken. Het idee is om wijnen te produceren van inheemse druiven die hun druifeigen aroma’s  uitdrukken van de specifieke regio waar ze worden verbouwd.

Zensa