I Garagisti di Sorgono

Een geweldige ontdekking! Dit moet je proeven. Ooit gestart in een garage en maken tegenwoordig echt fantastische wijnen van inheemse druivenrassen van Sardinië. Hier kan je ons voor wakker maken. Hier kan je ons voor wakker maken. Zou eigenlijk in de lijst van top wijnhuizen van Italië moeten staan. Ze gebruiken die oude wijnstokken die hun grootouders en hun ouders ooit geplant hebben.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.
I Garagisti di Sorgogno

I Garagisti di Sorgono betekent letterlijk ‘de garagehouders’. Sorgono is het dorpje op Sardinië waar de drie mannen wonen en hun Azienda hebben. Het laat zich raden waar ze de wijnen produceren. Hun ambitie is om oude tradities te laten herleven. Ze gebruiken alleen inheemse druivenrassen van Sardinië en maken gebruik van oude wijngaarden. Ze hebben de wijnen hun achternamen als naam gegeven: Uras, Manca, Murru. Op de etiketten zijn hun gezichten te zien. Hun gezicht is hun verhaal!

Het druiven voor de I Garagisti-wijnen komen uit de wijngaarden die in de heuvels rond het dorp liggen. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 500-700 meter boven zeeniveau.

De drie wijnmakers cultiveren de wijngaarden die zijn geplant door hun grootouders en hun ouders met jonge boompjes. De druiven zijn echt uit de steek: Mandrolisai: Cannonau, Muristeddu en Monica. De wijnstokken zijn inmiddels 60-80 jaar oud en liggen in de beste heuvels van Burdaga, Figu, Pischina, Pardu en Cresia midden op Sardinië.

Vandaar de creatie van drie labels waaraan we onze familienamen hebben gegeven, in naam van de traditie: Uras (Mandrolisai), Manca (Cannonau), Murru (Monica).

error: Content is protected !!