Matteo Braidot

Dit domein werd opgericht in 1870 door Giuseppe Braidot te Versa di Romans d’Isonzo. Sindsdien heeft de familie zich steeds met hart en ziel op het domein toegelegd en topkwaliteit nagestreefd. De wijnen van dit domein blinken als geen andere uit omwille van de bijzonder gunstige prijs/kwaliteitsverhouding.
Prijs
Wijnen per streek
Veneto (1)
Druif
Pinot Nero (1)
Jaar

Enig resultaat

Het domein Matteo Braidot werd opgericht in 1870 door Giuseppe Braidot te Versa di Romans d’Isonzo in Friuli. Sindsdien heeft de familie zich steeds met hart en ziel op het domein toegelegd en topkwaliteit nagestreefd. De aangeplante druivenrassen zijn heel divers en in totaal worden er zes witte wijnen gemaakt, een roséwijn en vijf rode wijnen, zowel van autochtone als van internationale druivenrassen. De wijnen van dit domein blinken als geen andere uit omwille van de bijzonder gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. De wijnen worden naar 24 landen geëxporteerd.

Uit de zorgvuldige selectie van onze druiven worden wijnen geboren met onmiskenbare aroma’s en aroma’s, typisch voor de landen van Friuli; eenvoudige maar tegelijkertijd verfijnde en elegante wijnen, met respect voor tradities. Hun druiven portfolio bestaat uit : Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Friulano, Ribolla Gialla, Traminer, Ribolla Gialla (voor Spumante) en voor Rood: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Refosco dal Peduncolo Rosso, Pinot Nero

Erkenningen

International Wine Challenge – Warschau, 28 oktober 2016: Silver AWARD WINE EXPO POLAND: WHITE WINE 1870 YEAR 2014 (2e plaats)

SAUVIGNON BLANC IGT VENEZIA GIULIA 2014 werd als eerste geclassificeerd voor de klasse van witte wijnen van “aromatische variëteiten” op het 66e regionale  wijnfestival in Friuli dat in maart 2015 in Bertiolo (UD) werd gehouden.