020-2614758 Account Wijnmandje

Umani Ronchi

Al meer dan tien jaar is Umani Ronchi lid van het Institute of Quality Wine – Grandi Marchi, dat meer dan negentien van de grootste wijnmerken van Italië verenigt. Umani Ronchi wordt nog steeds door een familie gerund met Michele Bernetti aan het roer en zijn vader, Massimo, als voorzitter. Het heeft zichzelf gesteld altijd hoge kwaliteitswijnen te maken. En dat lukt ze ons inziens uitstekend.
Prijs
Wijnen per streek
Marche (1)
Verdicchio dei Castelli di Jesi (1)
Druif
Verdicchio (1)
Jaar

Het verhaal van Umani Ronchi is een verhaal over levens, wijnstokken, landerijen en waarden. Van seizoenen die zich afwisselen, van oogsten die elk jaar ander en uniek fruit opleveren, van wijnen die worden geboren en reizen om op tafels over de hele wereld te worden gedronken. Een verhaal dat meer dan vijftig jaar geleden begint, in Cupramontana, waar het hart van de klassieke Verdicchio klopt.

Tegenwoordig is Umani Ronchi eigendom  van de familie Bianchi-Bernetti, die sinds 1957 met zorg en vakmanschap wijnen van hoge kwaliteit produceert, wetende hoe ze die druiven Verdicchio en Montepulciano kunnen verbeteren en natuurlijke en beste expressie vinden in de Marche en de Abruzzo.

Van Serra dei Conti, in de regio Marche, tot Roseto degli Abruzzi, heeft het bedrijf een wijngaardoppervlak van 210 hectare, allemaal verdeeld langs de Adriatische kust, tussen de heuvels en de zee: 185 km rijen wijnstokken en 10 aparte wijngaarden, elk met eigen kwaliteit en terroir. Cijfers die vertellen over een continu onderzoek naar het “beste” land en de meest geavanceerde agronomische en oenologische technieken. Vanaf de jaren 70 tot nu heeft het bedrijf zijn hectares verdubbeld en 85% van de oude wijnstokken vernieuwd. Het heeft geïnvesteerd in Verdicchio en Rosso Conero, heeft druivenrassen zoals Pecorino en Lacrima di Morro d’Alba hersteld en verbeterd en heeft zichzelf altijd hoge kwaliteitswijnen gesteld.

Al de wijngaarden, van Verdicchio tot Montepulciano d’Abruzzo, worden biologisch geteeld. Een technische keuze, zelfs vóór een ideologische. Omdat om biologische landbouw te maken, er balans in de natuur moet zijn, moet er die verscheidenheid aan gewassen, essences en kruiden zijn die biodiversiteit maken.  Biologisch staat hier synoniem voor kwaliteit.

Umani Ronchi