Prosecco

De prosecco is een van de populairste mousserende wijnen geworden, vanwege haar toegankelijkheid. De prosecco druif groeit rond Venetië.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

Prosecco wordt gemaakt van de druif Glera

Prosecco is een van de meest populaire wijnen ter wereld en heeft zijn oorsprong in de Italiaanse regio Veneto. De druif die wordt gebruikt om deze wijn te maken is de Glera druif. Maar omdat de wijn onder de naam prosecco heel bekend is, hebben we hier prosecco apart benoemd.

De Glera druif is een klein, langwerpig blad en heeft een zoete smaak. De druif komt van nature voor in het noordoosten van Italië en is afkomstig uit de streek Veneto.

Prosecco is een veelzijdige mousserende wijn

Prosecco is een frisse en fruitige mousserende wijn die in verschillende stijlen wordt gemaakt. Het bereiken van de perfecte balans tussen zoetheid en frisheid is een belangrijke factor bij het maken van deze wijn. Prosecco is licht en verfrissend, met aroma’s van appel, citrus, abrikoos en honing.

Prosecco is een veelzijdige wijn die kan worden verwerkt in een verscheidenheid aan dranken, waaronder cocktails, spritzers en desserts. Het wordt ook vaak gebruikt als basisingrediënt voor andere dranken zoals Bellini’s, Mimosa’s en Aperol Spritz.

Of je nu op zoek bent naar een verfrissende aperitief of een verrassende toevoeging aan een dessert, Prosecco is een genot om te drinken. De verschillende smaken en stijlen die deze wijn heeft te bieden, maken het een uitstekende keuze voor elke gelegenheid.

De prosecco is een van de populairste mousserende wijnen geworden, vanwege haar toegankelijkheid. De prosecco druif groeit rond Venetië. De betere prosecco’s zijn heerlijk droog en zijn van een kwaliteit die niet onder hoeft te doen voor menig champagnes. Ook de biologisch geteelde druif is van hoge kwaliteit. o.
prosecco