Abbazia di Novacella

De wijnen van Abbazia di Novacella staan ​​voor een hoge kwaliteit en geschiktheid om te rijpen. Hun strenge productie-eisen en het motto “We zijn beter af met minder, het is goed” zorgt voor betrouwbare wijnen. Hoewel elk jaargang zijn eigen speciale karakter heeft, is de kwaliteit in alle jaargangen even hoog gebleven.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Abbazia di Novacella

De wijnmakerij Abbazia di Novacella is een van de oudste actieve wijnmakerijen ter wereld. Bij de oprichting werd Abbazia di Novacella rijkelijk voorzien van boerderijen en land, waaronder ook wijngaarden, door Reginbert van Säben. Al in 1177, paus Alexander III. bevestigde het eigendom van de wijngaarden in de buurt van het klooster. In de loop van de eeuwen verwierf de abdij een respectabel eigendom in wijngaarden door middel van schenkingen, schenkingen, aankopen en uitwisselingen. Tot op de dag van vandaag wordt de abdij omringd door terrasvormige wijngaarden. Ze strekken zich uit van het kloostercomplex, dat zich op een hoogte van 600 m (2.000 ft.) bevindt, de steile heuvels op tot een hoogte van 900 m (2.950 ft.). Sinds de tijdelijke ontbinding van de abdij aan het begin van de negentiende eeuw zijn ze niet allemaal in het bezit van de abdij gebleven. Maar tot op de dag van vandaag leveren de meeste lokale boeren hun druiven aan het klooster, waar ze worden omgezet in wijnen met een sterk karakter in de wijnmakerij Abbazia.

Zoals bewezen door archeologische vondsten, wordt er al meer dan 2500 jaar wijnbouw beoefend op de beschermde hellingen van de Isarco-vallei. De inspanningen die zijn geleverd om de wijngaarden te creëren, worden tot op de dag van vandaag gedocumenteerd door de vele droge stapelmuren die de hellingen in terrassen structureren, waardoor hun steilheid wordt verminderd.