Gratis verzending vanaf €60 in NL en €100 in BE Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden.
020-2614758 Account Wijnmandje

Wijnen uit Trentino-Alto Adige

ZOEKFILTER
Wijnen per land en streek
Alto Adige (15)
Dolimiti (2)
Teroldego Rotaliana (2)
Jaar
2019
2020
non vintage
2015
2016
2017
2018
Druif
Prijs

Wijnen uit Trentino Alto Adige

Trentino Alto-Adige, ofwel  Zuid-Tirol, is één van de kleinste wijnstreken van Italië en maar circa 5.200 ha is beplant met wijnstokken goed voor maar 0.5% van de totale wijnproductie. Dit is slechts 0,5% van de totale Italiaanse wijnproductie echter waarvan 98% een DOC classificatie. Zo’n hoog percentage komt nergens ter wereld voor.

In Alto-Adige verbouwt men 20 verschillende druivenrassen, een heel groot aanbod wat nergens anders ter wereld binnen één gebied wordt geëvenaard.  De lokale druivensoorten zijn Schiava, Lagrein, Teroldego en (Gewürz) Traminer. Daarnaast zien we ook uiteraard  veel andere koel-klimaat druiven  zoals die van de pinot familie : Pinot Grigio, Pinot Bianco en de Pinot Nero.  Afhankelijk van de de rijpingsduur van de druiven  worden ze op verschillende hoogtes op de berghellingen aangeplant.

Rode wijnen uit Trentino Alto Adige:

De rode wijnen uit Trentino Alto-Adige kenmerken zich door veel frisheid en sappig fruit. De autochtone druiven Lagrein en Teroldego zorgen voor heel specifieke wijnen die net even wat anders bieden. Kruidiger, wat meer kleur en liche tannines maar altijd spatzuiver.

Een beetje ondergeschoven kindje zijn misschien zijn wel de rose’s uit Alto Adige. Ook heel lekker veel sappig veel bosfruit en frisse zuren. een dorstlesser pur sang ! Licht zalm rose van kleur en barstens vol fruit.

Witte wijnen uit Trentino Alto Adige:

Alto Adige is het meest bekend om de productie van uitstekende varietal wijnen. Voor de witte wijnen wordt de chardonnay het meest gebruikt. Ook witte druivenrassen als de silvaner, pinot grigio, pinot blanc staan veel aangeplant. In Trentino  produceert men eveneens hoogstaande mousserende wijnen, die op dezelfde wijze worden gemaakt als champagne.

Oorspronkelijk komt de Pinot grigio uit de Franse Elzas, maar ging al snel de wereld langs. . Van daaruit reisde de druif verder naar Noord Italië, waar de legendarische Pinot grigio geboren werd.

Pinot grigio is dus een druif met een voorkeur voor koudere gebieden, maar wordt overal met warme armen ontvangen. Onze Tramin Pinot Grigio is heerlijk vol van smaak en de perfecte zomerwijn. De Tramin Pinot Bianco Moriz  heeft weer juist een wat meer frisser karakter en heerlijk als borrelwijn.