Azienda Agricola Alturis

Alturis is gevestigd in Friuli in het noordoosten van Italië. Boven Venetië. De wijngaarden liggen in een gebied met een uniek microklimaat. De perfecte omstandigheden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

Prijs
Wijnen per streek
Friuli (1)
Druif
Sauvignon Blanc (1)
Jaar

De prachtige heuvels van Friuli worden in de moedertaal ‘Alturìs’ genoemd. Het is precies hier dat Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie, Azienda Agricola Alturìs hebben opgericht. Om unieke wijnen te creëren, die alle geuren en aroma’s van de druiven met zich mee kunnen dragen. Alturis produceert 70 procent witte wijnen en 30 procent rode wijnen.

Microklimaat in Friuli

Azienda Agricola Alturis ligt in de streek Friuli, in het uiterste noordoosten van Italië, niet ver van Venetië  bij de grens met Oostenrijk en Slovenië. Dit gebied staat bekend om een uniek microklimaat. De Alpen beschermen de wijngaarden tegen de koude noordenwinden, terwijl de briesjes van de Adriatische Zee het klimaat verzachten. De wijngaarden van Alturis hebben hierdoor uitzonderlijke omstandigheden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

AZIENDA AGRICOLA ALTÙRIS