Azienda Agricola Alturis

Alturis is gevestigd in Friuli in het noordoosten van Italië. Boven Venetië. De wijngaarden liggen in een gebied met een uniek microklimaat. De perfecte omstandigheden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

AZIENDA AGRICOLA ALTÙRIS

De prachtige heuvels van Friuli worden in de moedertaal ‘Alturìs’ genoemd. Het is precies hier dat Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie, Azienda Agricola Alturìs hebben opgericht. Om unieke wijnen te creëren, die alle geuren en aroma’s van de druiven met zich mee kunnen dragen. Alturis produceert 70 procent witte wijnen en 30 procent rode wijnen.

Microklimaat in Friuli

Azienda Agricola Alturis ligt in de streek Friuli, in het uiterste noordoosten van Italië, niet ver van Venetië  bij de grens met Oostenrijk en Slovenië. Dit gebied staat bekend om een uniek microklimaat. De Alpen beschermen de wijngaarden tegen de koude noordenwinden, terwijl de briesjes van de Adriatische Zee het klimaat verzachten. De wijngaarden van Alturis hebben hierdoor uitzonderlijke omstandigheden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.