Bellavista

Bellavista Franciacorta is een begrip in Italië. Hun mousserende wijnen zijn door heel Italia te vinden en er bestaan ook zelfs speciale Bellavista barretjes. Bellavista heeft de geweldige mousserende wijnen uit Franciacorta (in kwaliteit vergelijkbaar aan champagne) in Italië op de kaart gezet. Ontdek het nu!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Bellavista Franciacorta

Bellavista Franciacorta

Een naam die de  Franciacorta regio met zijn absolute top mousserende wijnen op de kaart heeft gezet. Bellavista is een verhaal van één familie en vooruitziend ondernemerschap (en volledig vrouwelijk sinds Francesca Moretti het hoofd is , een voorbeeld van innovatievermogen en intuïtie bij het kiezen van het beste team om de groei van het bedrijf te ondersteunen.

Bellavista is pas opgericht in 1977 door Vittorio Moretti – Toscaans van geboorte maar Franciacorta van oorsprong – om een ​​wijnproductie te combineren met zijn ondernemersactiviteit door de familiewijngaarden op de Bellavista-heuvel te exploiteren (het panorama van de Alpen tot het Iseomeer verklaart de naam). Vandaag de dag is het bedrijf ongeveer 200 hectare wijngaarden in het gebied van de appellatie waartoe ook het zusterbedrijf Contadi Castaldi toebehoort. Sinds 1981 worden de bubbels in de wijnen  ondertekend door de oenoloog Mattia Vezzola, die hielp bij het definiëren van de onmiskenbare “Bellavista-stijl”, gebaseerd op elegantie en evenwicht, waarbij hij het beste uit elk van de 147 percelen waarin de wijngaard is verdeeld, haalt. Even fundamenteel is de bijdrage van Marco Simonit, druivenbereider die zorgvuldig werk verricht om de gezondheid van de wijnstokken als van de traditionele druivenrassen als Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc te waarborgen met volledig respect voor de natuur.

Sinds 1993 heeft Bellavista ook een prachtig charmant restaurant- door Carmen Moretti – met L’Albereta: een betoverend wijnresort in een oude adellijke residentie, het herbergt ook het restaurant Leonfelice Vista Lago en La Filiale, met de pizza’s van Franco Pepe geserveerd op het landgoed.

Bellavista is een door en door professioneel bedrijf. Hun mousserende wijnen zijn door heel Italia te vinden en er bestaan ook zelfs speciale Bellavista barretjes. Bellavista doet het gewoon allemaal erg goed! U moet er eentje geproefd hebben om een goed beeld te hebben. Het heeft niets maar dan ook niets met Prosecco te maken. Dit is van een totaal andere orde en niet te vergelijken.