Beni di Batasiolo

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

beni di batasiolo logo

Niet ver van het truffelcentrum Alba (Piemonte) in het plaatsje la Morra staat het bedrijf Beni di Batasiolo. Kenners weten dat we hier te maken hebben met de grootste eigenaar van Barolo-wijngaarden. ‘Beni’ is dan ook een Piemontese aanduiding voor bezit, grond of wijngaard.

In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij in La Morra. Deze werd opgericht in 1950 en bestond uit zeven bedrijven met wijngaarden in de beroemdste dorpen in de streek. Het totale landgoed bestaat nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden. Hiervan zijn 150 hectaren beplant met de belangrijkste lokaal geteelde druif: Nebbiolo. Door dit grote areaal aan wijngaarden heeft Batasiolo de mogelijkheid om een compleet scala aan hoogwaardige wijnen te produceren.

Het landgoed

In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij in La Morra. Deze is opgericht in 1950 en bestaat uit zeven bedrijven met wijngaarden die in de beroemdste dorpen in de streek liggen. Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en eigen gronden bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden. Hiervan zijn 150 hectaren beplant met de belangrijkste lokaal geteelde druif: Nebbiolo. Van deze druif wordt de beroemde Barolo wijn gemaakt.

Door dit grote areaal aan wijngaarden heeft Batasiolo de mogelijkheid om een compleet scala aan hoogwaardige Piemontese wijnen te produceren, variërend van klassiek rood (Barolo, Barbera, Dolcetto) tot delicaat wit en de bekende sprankelende Moscato d’Asti.