Ca' del Bosco

Ca’ del Bosco mousserende wijnen, met hun karakter en elegante persoonlijkheid, zijn de hoofdrolspelers van het succes van Franciacorta. De stijl die hen onderscheidt is gewaagd en onmiskenbaar, gebaseerd op de volheid van het fruit, diepe en sappige aroma’s en een afgemeten en matige dosage. Van de beroemde “Cuvée Prestige”, die een symbool is geworden van elegantie en kwaliteit, tot de Riserva genoemd naar de oprichter Annamaria Clementi, om nog maar te zwijgen van de vintage mousserende wijnen en de zeer elegante stille wijnen, waaronder de Chardonnay opvalt, Dit vertegenwoordigt dat grote Italiaanse oenologische wonder dat de naam Franciacorta Ca’ del Bosco draagt.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Ca’ del Bosco

Ca’ del Bosco

Er zijn zoveel jaren verstreken sinds een onrustige – nee, rusteloze! –  jonge man  en een revolutionaire geest en bewogen door het verlangen om de wereld te verkennen, ervan overtuigd was dat het in dorpje Erbusco mogelijk zou zijn om een ​​volledige synthese te bereiken tussen Champagne, Bourgogne en Bordeaux. Jeugdige uitbundigheid? Overmoed? Niets van dit alles, want in de volgende decennia zouden de feiten Maurizio Zanella volledig gelijk stellen. Zijn Ca’ del Bosco is de moderne referentie van Franciacorta geworden. Niet alleen het voorbeeld van champagne, waardoor het aan deze kant van Brescia de Italiaanse referentie voor mousserende wijnen zou worden en ook in het buitenland zou gaan veroveren.  De naam Zanella (nu lid van de Santa Margherita-groep) blijft ongetwijfeld verbonden met de agronomische en oenologische innovaties die hij naar het grondgebied heeft overgebracht, te beginnen met de dichtheid van de plant of de zeer moderne keldertechnieken. We noemen hier bijvoorbeeld het selecteren en wassen van trossen, persen in afwezigheid van zuurstof of geen overpompen maar  uitgevoerd door zwaartekracht.  Daarbij ook biologische certificering voor een wijngaardareaal van meer dan 200 hectare.

Samen met Bellavista is Ca’del Bosco de grote naam in Franciacorta. een grote productie samen met een onberispelijke kwaliteit. Daar waar Bellavista een wat weelderiger stijl heeft, heeft Ca’del Bosco is uitgesproken beendroge stijl.