Canalicchio di Sopra

Elegantie illustreert de stijl van Canalicchio Di Sopra. Al meer dan een halve eeuw bewerken ze hier e wijngaarden met ieder hun eigen microklimaten. Het maken van de productiekeuzes tot aan de kelderkeuzes, alles staat in het teken van pure finesse.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Canalicchio di Sopra

In 1962 werd het wijnhuis Azienda Agricola Canalicchio di Sopra opgericht door Primo Pacenti. Het domein bevindt zich in het noorden van de gemeente Montalcino. Dit wijngoed bezit 60 ha grond, waarvan 19 hectaren als wijngaarden zijn aangeplant alsook 2 hectaren met olijven. De wijnstokken staan aangeplant in twee verschillende zones in MontalcinoCanalicchio di Sopra en Le Gode di Montosoli. De verschillen in ligging en bodem zorgen voor verschillende kwaliteiten  Brunello. De Brunello druif  (een specifieke lokale variant van de Sangiovese) is de enige druif die bij Canalicchio Di Sopra wordt gebruikt. Ze werken er inmiddels al meer dan een halve eeuw mee. Niemand weet beter hoe deze druif het doet in hun wijngaarden. De wijngaarden liggen vrij dicht bij elkaar maar hebben toch allemaal hun eigen identiteit door hun specifieke bodemsoort.

De wijnmakerij  verhuisde in 1995 naar hun locatie in Casaccia. Hier komt traditie samen met innovatie. Alles is hier georganiseerd om de Sangiovese druif te verbeteren. In de kelders worden de druiven een voor een geselecteerd. Fermentatie vindt plaats in temperatuur gestuurde Stalen vaten. Dagelijks omroeren om zo veel mogelijk elegantie en “persoonlijkheid” uit de druif te halen vormen zo het mystieke hart van de productie. In de kelder ontwikkeld de wijn vervolgens in alle rust door op Sloveense eiken vaten.