Cascina Fonda

Op het wijngoed Cascina Fonda hebben de broers Marco en Massimo Barbero zich volledig bekwaamd op het perfectioneren van deze prachtige mousserende wijnen, die tot de absolute Italiaanse bubbeltop behoren. Heerlijk om te serveren bij gebakjes, lichtgekleurd fruit en fruit gebaseerde desserts. Een zeer aangenaam aperitief en dorstlesser op elk moment van de dag. Zelfs heerlijk bij het ontbijt met verse aardbeien!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Cascina Fonda

Roeping, uitdaging en passie! Dat zijn drie essentiële aspecten voor Cascina Fonda. Roeping voor het gebied en de wijnbouw sinds 1963, het jaar waarin Secondino Barbero het bedrijf begon en zijn ervaring op wijn gebied begon te gebruiken.

De uitdaging werd aangegaan door  zijn zonen Massimo en Marco, die hun wijn sinds 1988 zelf bottelen. Ze richtten zich aanvankelijk op Moscato d’Asti en sinds 1991 hebben ze vele druivenrassen verwerkt. Tot slot gaat de passie uit naar de verfrissende en zoete smaak van Moscato. Deze is door de gebroeders Barbero  geproduceerd in de zoete en droge versies Moscato d’Asti en Asti Spumante (sinds 1991). Deze “zoete passie” moedigde Cascina Fonda aan om zich vooral te focussen op Moscato.

in 2000 was hun nieuwe kelder gebouwd volgens logistieke en moderne principes, ter ondersteuning van de verwerking van Moscato, een jonge en frisse wijn.
Massimo en Marco Barbero blijven werken om de kwaliteit te behouden die kenmerkend is voor alle wijnen die door Cascina Fonda zijn geproduceerd.