Conti Zecca

Dit wijnhuis dateert uit de 16e eeuw, toen de adellijke Napolitaanse familie Zecca naar Puglia verhuisde. Conti Zecca richt zich op het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en zorgt ervoor dat in elke fase van de productie ervoor wordt gezorgd dat er consequent bekroonde wijnen worden geproduceerd.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Conti Zecca

De “graven” Conti Zecca, afkomstig uit de stad Napels, arriveerden ongeveer vijfhonderd jaar geleden in Puglia, en gedurende meer dan vijf eeuwen wijdden zij hun tijd, energie, kapitaal en toewijding aan de agrarische rijkdom die ze in Salento vonden. Het is meer dan alleen bezittingen, een imperium van in totaal 320 hectare wijngaarden, verdeeld over vier verschillende landgoederen, Cantalupi, Donna Marzia, Santo Stefano, Saraceno, die elk hun naam geven aan de wijnen die ze produceren. Dit is om wat in het Latijn “genius loci” werd genoemd, de geest van de plaats te behouden. De precieze persoonlijkheid die de specifieke omstandigheden van de bodem en het microklimaat geven aan het karakter van de druiven die worden verbouwd.

De productie is vrij belangrijk in termen van het aantal volume flessen  en het bedrijf was in feite een van de eersten die zich toelegde op het bottelen van wijn. In een periode waarin bulkwijn in grote hoeveelheden deel uitmaakte van naar het noorden verscheept om te mengen. Het grootste deel van de productie bestaat uit wijnen gemaakt met de grootste variëteiten van lokale druiven, Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera en Malvasia Bianca, samen met de meest recente introducties van Vermentino en Aglianico. Loyaliteit aan druiven en regionale wijnen staat buiten kijf, maar het is geen kwestie van totale uitsluiting: zowel Chardonnay- als Cabernet-druiven bevinden zich tussen de wijngaarden van het landgoed.

De lijn omvat zowel mono-cépagewijnen als klassieke melanges van de regio: traditioneel, vooral in het geval van rode wijnen, Negroamaro, Primitivo en Malvasia Nera die normaal met elkaar werden geblend of, heel eenvoudig, een reeks verschillende druivensoorten werden geplant .