Costanti

Deze jonge wijnmaker Andrea Costanti streeft ernaar langdurige en complexe wijnen te produceren die van nature tijd nodig hebben om te rijpen en die niet gemakkelijk te maken zijn. Werkelijk wijnen die werkelijk boven het maaiveld uitsteken! Bewaarwijnen bij uitstek. Topkwaliteit!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Costanti

Het was 1983 toen destijds nog  zeer jonge Andrea Costanti het bedrijf Colle a Matrichese overnam.  Een  grote verantwoordelijkheid voor een van de weinige vooraanstaande kwaliteitslabels in Montalcino in die tijd kreeg hij. Met recht een uitdaging!

De voorbije jaren hebben een steeds duidelijk beeld laten zien. Er is nu totale synergie tussen de kenmerken van het land, de Brunello van deze unieke wijngaarden en Andrea Costanti ‘s kunde voor de vininficatie.

Bij het zoveel mogelijk ontwikkelen van de aromatische variëteit van de wijnenis hij zeer geslaagd.  De wijnstokken hem dan ook beloond met nog intensere aroma’s. Dit vooral vanwege het feit dat ze op een hoogte van meer dan 400 meter zijn gekweekt met als gevolg grote  temperatuurverschillen. Prima omstandigheden voor nog meer aroma!

Hoewel hij veel respect heeft voor de Brunello-traditie, kijkt hij altijd met zijn vergaande innovaties voortdurend naar de toekomst. De leeftijd van de wijnstokken, hun specifieke eigenschappen en de bodemsamenstelling.  Alle variabelen hebben hem geholpen bij het maken van deze rijke en lang te bewaren wijn.